Πέμπτη 19 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
BΡΕΤΑΝΙΑ
Δυσκολίες για το Βrexit και εντός κυβέρνησης

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Οι κόντρες στους κόλπους της κυβέρνησης αλλά και του κυβερνώντος κόμματος των Συντηρητικών απέτρεψαν χτες, για δεύτερη φορά μέσα στους τελευταίους μήνες, την προώθηση του πολυνομοσχεδίου για το Brexit στη Βουλή των Κοινοτήτων, καθώς η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι φαίνεται πως φοβάται «βροχή» τροπολογιών σε «νευραλγικά» σημεία του σχεδίου. Πληροφορίες βρετανικών ΜΜΕ ανέφεραν επίσης ότι «δεν υπάρχει ακόμη επαρκής πολιτική συμφωνία» για να κατατεθεί το νομοσχέδιο, καθώς η Βουλή των Κοινοτήτων θα διακόψει τις εργασίες της στις 7 Νοέμβρη και θα ξανασυνεδριάσει στις 13 του ίδιου μήνα.

Νωρίτερα, η Μέι επανέφερε στο προσκήνιο το ενδεχόμενο να ναυαγήσουν οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και να αποχωρήσει το Ηνωμένο Βασίλειο χωρίς συμφωνία. Πρόσφατη έρευνα της βρετανικής «δεξαμενής σκέψης» «Resolution Foundation» και του Πανεπιστημίου του Σάσεξ ανέφερε ότι Brexit χωρίς συμφωνία με την ΕΕ θα προκαλέσει σημαντικές αυξήσεις στις τιμές τροφίμων, υπηρεσιών, ενδυμάτων και αυτοκινήτων, προκαλώντας πιθανό κύμα εκατοντάδων χιλιάδων απολύσεων.

Ολα αυτά βεβαίως διαδραματίζονται ενώ σήμερα και αύριο πραγματοποιείται η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, κατά την οποία αναμένεται να μη δοθεί το «πράσινο φως» στη Βρετανία για την έναρξη παράλληλων διαπραγματεύσεων για τις μελλοντικές εμπορικές σχέσεις Λονδίνου - Βρυξελλών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ