Παρασκευή 3 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ο

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΦΕΕΜΠ: Σε απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα εστιατόρια των Φοιτητικών Εστιών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΦΕΕΜΠ), απαιτώντας την καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλονται από τον περασμένο Ιούλη. Η απόφαση για απεργία πάρθηκε σε Γενική Συνέλευση, όπου αποφάσισαν παράλληλα να δημιουργήσουν Επιτροπή Αγώνα και να παλέψουν μαζί με το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής. «Εχουμε κουραστεί να γινόμαστε "μπαλάκι" μεταξύ κυβέρνησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) και εργολάβου», επισημαίνουν και καλούν τους εστιακούς φοιτητές να στηρίξουν τον αγώνα τους.

«UNIPHARMA»: Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την επιχείρηση «Unipharma» πραγματοποίησε χτες το κλαδικό Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής, απαιτώντας την ανάκληση της απόλυσης εργαζόμενης. Υπενθυμίζεται ότι η εργαζόμενη απολύθηκε μια μέρα μετά την παρέμβαση του Συνδικάτου στο συγκεκριμένο χώρο, όπου πήρε το λόγο και εξέφρασε τη γνώμη ότι πρέπει οι εργαζόμενοι να δυναμώσουν το ταξικό συνδικάτο. Το κλαδικό Συνδικάτο έχει κάνει καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας και έχει ζητήσει συνάντηση με τη διοίκηση της επιχείρησης.

ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ: Στην υπερψήφιση του ψηφοδελτίου της καλεί η ΔΑΣ στις εκλογές της ΕΤΙΤΑ (4 και 5 Νοέμβρη), απευθύνοντας κάλεσμα στους εργαζόμενους τεχνικούς της τηλεόρασης, αξιοποιώντας την πείρα τους από τις εξελίξεις στον κλάδο, να παραμερίσουν όλους όσοι εμφανίζονται σαν εργολάβοι λύσεων. «Με πλαίσιο πάλης, ενότητα, με προσανατολισμό τις ανάγκες των εργαζομένων και των ανέργων του κλάδου, με συλλογική δράση που βάζει στο επίκεντρο την ανάγκη ενιαίας εναντίωσης στον πραγματικό μας αντίπαλο, που είναι η εργοδοσία, η εξουσία της, η ΕΕ, οι κυβερνήσεις τους, τα κόμματά τους», επισημαίνει η ΔΑΣ, μπορούμε «να ανοίξουμε το δρόμο για τη δική μας εργατική - λαϊκή αντεπίθεση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ