Παρασκευή 3 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Πολυήμερη περιοδεία σε Ασία - Ειρηνικό

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Πολυήμερη περιοδεία σε Ασία - Ειρηνικό ξεκινά ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, που σήμερα θα επισκεφτεί τη διοίκηση Ειρηνικού των αμερικανικών Δυνάμεων, στο νησιωτικό σύμπλεγμα της Χαβάης, αλλά και ειδικότερα τη στρατιωτική βάση στο Περλ Χάρμπορ.

Πρώτος σταθμός του Τραμπ εκτός ΗΠΑ θα είναι η Ιαπωνία, όπου θα βρεθεί την Κυριακή 5 Νοέμβρη, ενώ την Τρίτη 7 του μήνα θα μεταβεί στη Νότια Κορέα.

Την Τετάρτη 8 Νοέμβρη, ο Τραμπ θα φτάσει στην Κίνα, για να συμμετάσχει σε μια σειρά διμερών συναντήσεων, αλλά και εμπορικές και πολιτιστικές συναντήσεις, ενώ έχει προγραμματιστεί επίσημη συνάντηση και με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ.

Την επομένη, ο Τραμπ θα πάει στο Βιετνάμ, όπου θα πάρει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής της οργάνωσης για την Οικονομική Συνεργασία σε Ασία - Ειρηνικό (APEC) αλλά και σε συνάντηση επιχειρηματιών της APEC, όπου και - σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση - «θα παρουσιάσει το όραμα των ΗΠΑ για μια ανοιχτή και ελεύθερη περιφέρεια σε Ινδικό και Ειρηνικό Ωκεανό και θα υπογραμμίσει το σημαντικό ρόλο που η περιοχή διαδραματίζει στην οικονομική ευημερία των ΗΠΑ». Θα έχει ακόμα επίσημες επαφές με τη βιετναμέζικη ηγεσία.

Τέλος, στις 12 Νοέμβρη ο Τραμπ θα βρεθεί στις Φιλιππίνες, όπου εκτός από επαφές με την ηγεσία της χώρας θα παραστεί σε εκδηλώσεις της Ενωσης Κρατών Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN), της οποίας την προεδρία αυτή την περίοδο έχει η Μανίλα.

Μεταξύ άλλων, στις επαφές του Τραμπ θα ιεραρχηθεί και το ζήτημα της Κορεατικής Χερσονήσου, με έκκληση για ένταση της πίεσης προς τη Βόρεια Κορέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ