Τρίτη 25 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
Στο στόχαστρο οι λαοί
Να μη λείψει κανείς

Εξόρμηση συνδικαλιστών στο κέντρο της Αθήνας, που κάλεσαν σε δράση ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και συμμετοχή στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο της Πέμπτης

Κάλεσμα αντίστασης στα σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της Ευρωπαϊκής Ενωσης απηύθυναν χτες δεκάδες εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων στους εργαζόμενους της Αθήνας. Συνδικαλιστικά στελέχη με την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής συνδικαλιστικών και άλλων μαζικών φορέων - οι οποίοι διοργανώνουν συλλαλητήριο την ερχόμενη Πέμπτη στα Προπύλαια - πραγματοποίησαν εξόρμηση χτες το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας.

Το ραντεβού είχε καθοριστεί στις 1.30 το μεσημέρι. Οι συνδικαλιστές χωρίστηκαν σε ομάδες και πραγματοποίησαν εξορμήσεις στην Ομόνοια μπροστά από το πολυκατάστημα «Χόντος Σέντερ» και στο μετρό, στην πλατεία Κάνιγγος, στην Ακαδημίας, στη Ζήνωνος και στο Σύνταγμα. Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση στο κάλεσμα της ανακοίνωσης. Ολοι όσοι τη διάβασαν όχι μόνο εκδήλωσαν τη συμφωνία τους μ' αυτή, αλλά προέτρεψαν τους συνδικαλιστές να πάρουν και άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες.

Ενδεικτικό του κλίματος αυταρχισμού που υπάρχει και στη χώρα μας ήταν η στάση των υπευθύνων στο μετρό, οι οποίοι είπαν στους συνδικαλιστές ότι απαγορεύεται να μοιράζουν ανακοινώσεις στο χώρο και επιπλέον ζήτησαν ειδική άδεια από τους δημοσιογράφους που βρίσκονταν εκεί. Βέβαια την απάντησή τους την πήραν από τους συνδικαλιστές οικοδόμους, οι οποίοι και συνέχισαν κανονικά την εξόρμηση.

Ανάλογες εξορμήσεις θα πραγματοποιηθούν και τις επόμενες μέρες μέχρι την Πέμπτη με στόχο όλοι να ενημερωθούν, να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο και να απαιτήσουν να μην εμπλακεί η χώρα σε οποιαδήποτε ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Λίγο πριν την εξόρμηση ο Δ. Θεοδώρου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος δήλωσε: «Καλούμε τους εργαζόμενους της Αθήνας και όλης της Ελλάδας να ξεσηκωθούν και να συμμετέχουν στη συγκέντρωση που διοργανώνουμε την Πέμπτη, ενάντια στα σχέδια του αμερικάνικου και ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού κατά των λαών. Καλούμε επίσης σε αντίσταση ενάντια στα μέτρα που υποτίθεται ότι παίρνει η ελληνική κυβέρνηση κατά της τρομοκρατίας, αλλά ουσιαστικά είναι μέτρα περιορισμού των δικαιωμάτων του λαού. Οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουν δυναμικό παρών την Πέμπτη».

Κάλεσμα - συμμετοχή στο συλλαλητήριο και αντίστασης στους περιορισμούς των δικαιωμάτων των εργαζομένων, απεύθυνε και ο Γ. Στρατηγός, γραμματέας της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ