Τρίτη 7 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ο

«ΒΟΚΤΑΣ - ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ»: Τα εξαντλητικά ωράρια που επιβάλλει η εργοδοσία της «ΒΟΚΤΑΣ - ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΕΠΕ» καταγγέλλει το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι στις 2/11 οι εργαζόμενοι σχόλασαν στις 4 μ.μ., «μετά από 10 ώρες σκληρής δουλειάς» και αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στη δουλειά στις 10 μ.μ., την ίδια μέρα, για άλλες 10 ώρες δουλειάς! Το Συνδικάτο επισημαίνει μάλιστα ότι στην παρέμβαση που έκανε, η διεύθυνση απάντησε πως «είναι αποφασισμένη να βγάλει τη δουλειά και "εύχεται" να μη γίνει κανένα ατύχημα». «Η στάση της εργοδοσίας τροφοδοτείται από την προστασία που της παρέχει η κυβέρνηση, επιτρέποντάς της να παραβιάζει ακόμα και αυτή την κουτσουρεμένη εργατική νομοθεσία», αναφέρει το Συνδικάτο, και συνεχίζει: «Είναι χαρακτηριστικό πως σε παρέμβαση του Συνδικάτου μας στην αστυνομία ο διοικητής, αφού συνεννοήθηκε με τον εισαγγελέα υπηρεσίας, μας ανέφερε πως δεν μπορεί να κάνει κάτι. Οταν όμως κινητοποιούνται οι εργαζόμενοι στους συγκεκριμένους χώρους για την παραβίαση των δικαιωμάτων τους, έρχονται αμέσως αστυνομία και εισαγγελέας».

«SPICK AND SPAN»: Την εργοδοσία των βιομηχανικών πλυντηρίων «Spick and Span» για μαζικές απολύσεις καταγγέλλει το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής. Οπως επισημαίνει, η εργοδοσία προχώρησε στα τέλη Οκτώβρη σε οκτώ απολύσεις εργαζομένων που ξεζούμιζε όλο το προηγούμενο διάστημα «και τώρα τους αξιολογεί ως μη παραγωγικούς και άχρηστους». Μεταξύ άλλων απολύθηκε και εργαζόμενος «που είχε αντιδράσει στην αντεργατική μεθόδευση να πληρώσουν οι εργαζόμενοι από την τσέπη τους τυχόν λάθος κατά τη διαδικασία της παραγωγής». Ακόμα, το Συνδικάτο καταγγέλλει εργοδοσία και κυβέρνηση «για την παρουσία αστυνομικής δύναμης στον προαύλιο χώρο του εργοστασίου κατά τη διάρκεια της συνδικαλιστικής παρέμβασης του Συνδικάτου και της Ομοσπονδίας μας», την περασμένη βδομάδα. Το Συνδικάτο απαιτεί: Ανάκληση των απολύσεων, καμιά νέα απόλυση. Να πάρει θέση το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας για την καταχρηστική και εκδικητική απόλυση του συναδέλφου.

«WIND»: Στάση εργασίας πραγματοποίησαν χτες εργαζόμενοι στη «Wind», απαιτώντας την ανάκληση απολύσεων, την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης κ.ά. Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας έγινε Γενική Συνέλευση του επιχειρησιακού σωματείου, όπου αποφασίστηκε να συνεχίσουν με απεργία στις 16 Νοέμβρη. Σε ανακοίνωσή του το ΣΕΤΗΠ χαιρετίζει τους εργαζόμενους για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση, καλώντας «να δείξουμε με τη συμμετοχή μας ότι παλεύουμε για κανένα διαχωρισμό, μία σύμβαση για όλους με εξίσωση όλων προς τα πάνω (...) Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, παίρνουμε παράδειγμα από τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ. Παλεύουμε για την κατάργηση όλων των αντεργατικών μέτρων που τσακίζουν το σύνολο της ζωής μας, για την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης στη "Wind" αλλά και κλαδικής που θα ανακτά ό,τι χάσαμε τα προηγούμενα χρόνια, συμβάσεις που καλύπτουν αυτά που έχουμε σήμερα πραγματικά ανάγκη οι εργαζόμενοι».

ΜΕΤΡΟ: Στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 π.μ. κήρυξε για σήμερα το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθήνας για τα οξυμένα προβλήματα στις συγκοινωνίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ