Τετάρτη 8 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ
Απαντούν αγωνιστικά με διήμερο απεργιακών κινητοποιήσεων

Σε διήμερο απεργιακών κινητοποιήσεων προχωρά σήμερα και αύριο η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ). Με κέντρο αγώνα το χώρο έξω από το υπουργείο Υγείας, η ΟΕΝΓΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή τους νοσοκομειακούς γιατρούς, αλλά και ομοσπονδίες, σωματεία και μαζικούς φορείς στην Υγεία και σε άλλους κλάδους.

Σήμερα Τετάρτη θα γίνει πανελλαδική στάση εργασίας (11.00 - 15.00) και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 12 το μεσημέρι. Αύριο Πέμπτη, μέρα που θα εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο - έκτρωμα για το χρόνο εργασίας, θα γίνει 24ωρη απεργία.

Η ΟΕΝΓΕ τονίζει σε ανακοίνωσή της: «Δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια! Δεν θα κοιτάμε σαν χάνοι να διαλύουν τις ζωές μας. Θα μας βρουν μπροστά τους. Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο - έκτρωμα. Οχι στο ελαστικό ωράριο. Οχι στην ελαστική ζωή. 5ήμερο - 6ωρο - 30ωρο. Μία εφημερία τη βδομάδα με ρεπό την αμέσως επόμενη μέρα. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Υγεία για όλο το λαό».

Παράλληλα, η ΟΕΝΓΕ καλεί σε συμμετοχή στα συλλαλητήρια που οργανώνει το ΠΑΜΕ αύριο Πέμπτη.

Να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο - έκτρωμα!

Χτες το απόγευμα, η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Αφροδίτη Ρέντζιου, τοποθετήθηκε στην Επιτροπή της Βουλής, απαιτώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου.

«Σας προειδοποιούμε, το νομοσχέδιο - έκτρωμα δεν θα περάσει», υπογράμμισε. Καταγγέλλοντας την ενσωμάτωση των αντιδραστικών Οδηγιών της ΕΕ για την παραπέρα ελαστικοποίηση του χρόνου εργασίας, τόνισε ότι με την εφαρμογή του 48ώρου με περίοδο αναφοράς το 4μηνο και με τη «ρήτρα εξαίρεσης», που ανεβάζει τις ώρες εργασίας μέχρι και τις 60 τη βδομάδα, «καταργείται ο σταθερός ημερήσιος και εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας των γιατρών». Επισήμανε ότι το 60ωρο δεν θα είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας, και ότι είναι πρόκληση να γίνεται λόγος για συναίνεση του γιατρού, «με δεδομένες τις τραγικές ελλείψεις, την υποστελέχωση, τις αυθαιρεσίες, τα "εντέλλεσθε" των διοικητών».

Πρόσθεσε πως «προκύπτει ξεκάθαρα ότι εισάγετε τη διαίρεση του χρόνου εργασίας σε ενεργό και ανενεργό». Οπως σημείωσε, «στο νομοσχέδιο λέτε, χρόνος εργασίας είναι αυτός κατά τον οποίο ο γιατρός βρίσκεται στο χώρο εργασίας. Χρόνος ανάπαυσης θεωρείται ο χρόνος που ο γιατρός δεν βρίσκεται στο χώρο εργασίας. Αρα συνάγεται αβίαστα το συμπέρασμα ότι οι εφημερίες ετοιμότητας είναι χρόνος ανάπαυσης. Δηλαδή μας θέλετε απίκο 24 ώρες το 24ωρο και να θεωρείται από πάνω ότι αναπαυόμαστε. Οι εφημερίες ετοιμότητας δεν συμπεριλαμβάνονται στον προβλεπόμενο εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας των 48 ωρών και των 60. Να πάτε να το πείτε αυτό στους συναδέλφους στην περιφέρεια και στα νησιά».

Κατήγγειλε εξάλλου ότι η κυβέρνηση προχωρά την επίθεση σαν τον κλέφτη, «γιατί ξέρετε ότι έχει συναντήσει, από την πρώτη στιγμή που τέθηκε αυτό το έκτρωμα για συζήτηση, την καθολική αντίδραση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ