Παρασκευή 28 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
Επιλογές
Θεατρομουσικά δρώμενα
  • Τις 50 παραστάσεις του γιορτάζουν, την Κυριακή (7.30 μμ), στο θέατρο «Κνωσσός», όπου το άστεγο, λόγω του σεισμού της 7/9/1999, Θέατρο της «οδού Ερμού» σε συνεργασία με το «Κνωσσός» θα παρουσιάσουν το έργο του Εφραίμ Κισσόν «Θα πάρετε κάτι, κύριε Σαίξπηρ;», σε μετάφραση των Σωτήρη Τσόγκα -Ευγενίας Τσελέντη, σκηνοθεσία Γιώργου Ρεμούνδου, σκηνικά - κοστούμια Λαμπρινής Καρδαρά, μουσική Σάκη Τσιλίκη, χορογραφίες Δημήτρη Παπάζογλου. Παίζουν: Μαίρη Ραζή, Λάμπρος Τσάγκας, Σωτήρης Τσόγκας. Πρόκειται για μια ανατρεπτική μουσική κωμωδία, μια σάτιρα των μύθων και των ειδώλων.
  • Μουσικές δημιουργίες γνώριμες, βιωματικές, σμιλεμένες από έναν μεγάλο δημιουργό, τον Δήμο Μούτση. Τραγούδια του αγαπημένα, που συνεχίζουν να μας συντροφεύουν και να μας συγκινούν, θ' ακουστούν στη μεγάλη συναυλία, που διοργανώνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα (9μμ), στο Παλαί ντε Σπορ. Ο συνθέτης, πλαισιωμένος από τους Δημήτρη Μητροπάνο, Δήμητρα Γαλάνη, Στέλλα Χροναίου και σημαντικούς μουσικούς, θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα δυόμισι ωρών, το οποίο κυρίως βασίζεται σε δουλιές του, που άφησαν εποχή, όπως ο «Αγιος Φεβρουάριος» και το «Φράγμα». Τη συναυλία θα προλογίσει ο Αλέξης Κωστάλας.
  • «Τα Φώτα που σβήνουν», ένα σημαντικό γκρουπ της σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής, που πρωτογνωρίσαμε στο πλάι του Μ. Πασχαλίδη, του Μ. Φάμελλου και των «Ενδελέχεια», πραγματοποιεί την πρώτη, δική του ζωντανή εμφάνιση, σήμερα, στο «Αν κλαμπ» (Σολωμού 13-15). Θα παρουσιάσουν δικά τους τραγούδια, γνωστά και ανέκδοτα και διασκευές άλλων κομματιών. Το συγκρότημα αποτελούν οι: Στάθης Δρογώσης, Δημήτρης Τζιμέας, Ντομένικο Μπανάσι, Κώστας Γιαννίρης, Δημήτρης Κουζής, Θοδωρής Παπαστάθης.
  • Στον ίδιο χώρο, από τη Δευτέρα και για τρεις ακόμη Δευτέρες, εμφανίζεται η Κρίστη Στασινοπούλου με το συγκρότημά της. Θα παρουσιάσουν από τα «Ηχοτρόπια» και τον «Υφαντόκοσμο», μουσικούς αυτοσχεδιασμούς και «ταξίδια» με παραμύθια, ήχους και ψιθύρους.
  • Ο Σταμάτης Κραουνάκης συνεχίζει μέχρι και αύριο, στη μουσική σκηνή «Αθηνά» (Ποσειδώνος 3, Μοσχάτο), να παρουσιάζει μαζί με τους μουσικούς του συνεργάτες το έργο του «Αλουμίνα». Στον ίδιο χώρο την Κυριακή και τη Δευτέρα παρουσιάζονται «Χοροί του Μπραμς», με σολίστ τον Θανάση Πολυκανδριώτη.

«Θα πάρετε κάτι, κύριε Σαίξπηρ;» στο θέατρο «Κνωσσός»
«Θα πάρετε κάτι, κύριε Σαίξπηρ;» στο θέατρο «Κνωσσός»
Στο «Μετρό» (Γκύζη και Κάλβου), μέχρι την Κυριακή θα εμφανίζεται ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, με καινούρια αλλά και παλιότερα τραγούδια του, ενώ στη σκηνή «Δίπλα στο Ποτάμι», σήμερα και αύριο, ήχος ηλεκτρικός και κλασικός, ροκ μπαλάντες και τρυφερά βαλσάκια από τους «Οναρ».

Αφιέρωμα στο έντεχνο ελληνικό τραγούδι, με έργα Θεοδωράκη, Χατζηδάκι, Μαρκόπουλου, Λοΐζου, Λεοντή κ.ά. θα παρουσιάσει το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων, στην αυριανή (8.30μμ) συναυλία του στο Αθηναϊκό Δημοτικό Θέατρο (Τιμοκρέοντος 6Α, Αγ. Σώστης), με διεύθυνση του Χρ. Χαλκιά. Τραγουδούν: Λάκης Χαλκιάς και Νάντια Καραγιάννη.

«Τα τραγούδια της γης» τιτλοφορείται η μουσικοθεατρική παράσταση, που ανεβαίνει τη Δευτέρα (8.30μμ), στο θέατρο «Κνωσσός». Μουσική Αλκη Καλούμενου, σκηνοθεσία Ζαν - Ζακ Τεσόν, σκηνικά Δημήτρη Ζιάκα, κοστούμια Φρ. Ντανγκόν. Συμμετέχουν: Μάρκος Δαμιανός, Αλέξανδρος Ζαχαρέας, Μελίνα Καρακώστα, Σόλη Μπαρκή, Βασίλης Σαλτίκης. Παραστάσεις κάθε Δευτέρα.

Τζαζ, όπως παιζόταν και τραγουδιόταν στην Αμερική, στις δεκαετίες του '30, '40 και '50, από τους γίγαντες του Ray Gelato, την «πιο μικρή μεγάλη μπάντα», με το περισσότερο σοΐνγκ, μέχρι την Κυριακή, στο «Χάουζ οφ αρτ» (Ψυρρή).


Συναυλία του Δήμου Μούτση στη Θεσσαλονίκη
Συναυλία του Δήμου Μούτση στη Θεσσαλονίκη

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ