Παρασκευή 10 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ
Συντριπτικά υπέρ των Εθνικών ομάδων η κοινή γνώμη

Το 71% αγγίζει το ποσοστό στην Ελλάδα, βάσει έρευνας αγγλικής εταιρείας δημοσκοπήσεων

Η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ της FIBA και της Eυρωλίγκας, με αφορμή την απόφαση της δεύτερης να μην διακόψει την αγωνιστική της δραστηριότητα κατά την περίοδο των αγώνων των Εθνικών ομάδων για τα προκριματικά του Μουντομπάσκετ 2019, έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Για το ζήτημα έχουν ακουστεί διαφορετικές απόψεις από ανθρώπους του χώρου (και όχι μόνο) υπέρ της κάθε πλευράς.

Την ίδια στιγμή, πρόσφατη σχετική έρευνα της αγγλικής εταιρείας δημοσκοπήσεων SMG, από τις κορυφαίες στο είδος της, ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά με τη γνώμη του κόσμου για τα όσα συμβαίνουν. Η έρευνα έγινε σε τρεις διαφορετικές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα (Ισπανία και Τουρκία οι υπόλοιπες), και από τα αποτελέσματα προκύπτει ότι ο κόσμος θεωρεί ότι πως οι Εθνικές ομάδες θα πρέπει να έχουν προτεραιότητα στην επιλογή των παικτών και οι ομάδες να το επιτρέπουν αυτό.

Στην Ελλάδα το 71% συμφώνησε ότι η συμμετοχή στην Εθνική ομάδα πρέπει να είναι κορυφαία προτεραιότητα για τους παίκτες, ενώ αντίστοιχα υψηλά είναι τα ποσοστά σε Ισπανία (71%) και Τουρκία (73%.). Επίσης, στην Ελλάδα το 75% των ερωτηθέντων συμφωνούν με τη φράση «Η επιτυχία των Εθνικών ομάδων είναι πολύ σημαντική για εμένα». Στην Ισπανία το αντίστοιχο ποσοστό είναι 71% και στην Τουρκία 82%.

Σχετικά με τη στάση των ομάδων, υψηλά ήταν τα ποσοστά και στις τρεις χώρες στην άποψη ότι αυτές θα πρέπει να επιτρέπουν πάντα στους παίκτες να αγωνίζονται με την Εθνική τους ομάδα. Στην Ελλάδα το ποσοστό έφτασε το 85% και μόλις το 9% διαφώνησε. Στην Ισπανία τα ποσοστά στην ερώτηση αυτή ήταν 72% - 9% και στην Τουρκία 79% - 9%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ