Παρασκευή 10 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΡΟΑΤΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 4-1
Εφιάλτης στο ... δρόμο για Ρωσία

Σε εφιάλτη μετέτρεψε η Κροατία τα όποια όνειρα της Εθνικής ανδρών για πρόκριση στο Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία μετά τη χτεσινή επιβλητική νίκη της στο Ζάγκρεμπ με 4-1, στον πρώτο αγώνα τους για τα μπαράζ πρόκρισης. Ετσι, πλέον, ενόψει της ρεβάνς στο «Γ. Καραϊσκάκης», την Κυριακή 12/11, το έργο της ελληνικής ομάδας για ανατροπή των δεδομένων φαντάζει ...βουνό. Αλλωστε, πέραν του σκορ του πρώτου αγώνα αρνητικός παράγοντας για τις έστω ελάχιστες (και κυρίως μαθηματικές) ελπίδες είναι η διαφορά στην αγωνιστική εικόνα των δυο ομάδων που προκύπτει από τον αγώνα στο Ζάγκρεμπ. Η Εθνική παρουσιάστηκε όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και ψυχολογικά ανέτοιμη για τις προκλήσεις του αγώνα, την ώρα που οι γηπεδούχοι, πέραν της ποιότητας, έδειξαν και αποφασιστικότητα για την επίτευξη του στόχου. Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά τα πλάνα και το σχήμα, για αμυντικό παιχνίδι, της ελληνικής ομάδας προκειμένου να προφυλαχθούν τα μετόπισθεν, αυτά όχι μόνο δεν λειτούργησαν αλλά αντίθετα η Εθνική έζησε μια από τις χειρότερες αμυντικές βραδιές τα τελευταία χρόνια, με τα λάθη να κυριαρχούν.

Οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί στο ξεκίνημα, κυριάρχησαν στο παιχνίδι από τις πτέρυγες και προηγήθηκαν νωρίς με 2-0 χάρη στο εύστοχο πέναλτι του Μόντριτς (ανατροπή Κάλινιτς από Καρνέζη) και το γκολ του Κάλινιτς (18'). Η Ελλάδα κατάφερε να μειώσει με κεφαλιά του Παπασταθόπουλου (μετά από κόρνερ), ωστόσο η... τρικυμία στην άμυνα έδωσε το δικαίωμα στους Κροάτες να πετύχουν και τρίτο τέρμα (Πέρισιτς 31'). Στο ίδιο τέμπο εξελίχθηκε και το μεγαλύτερο μέρος του β' ημιχρόνου, που απέφερε το τέρμα του Κράμαριτς (49') για την Κροατία και χαμένες ευκαιρίες (Κράμαριτς 56', Πέρισιτς 67' οι κυριότερες). Στο τελευταίο τέταρτο η Εθνική προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τη χαλάρωση των αντιπάλων, πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες, απείλησε κάποιες στιγμές (κεφαλιές Παπασταθόπουλου 63', Μήτρογλου 74', Παπαδόπουλου 90'), χωρίς να κερδίσει κάτι πιο ουσιαστικό.

Η ...τρικυμία στην άμυνα και τα πολλά λάθη έφεραν χτες τη βαριά ήττα της Εθνικής από την Κροατία στο Ζάγκρεμπ

Eurokinissi Sports

Η ...τρικυμία στην άμυνα και τα πολλά λάθη έφεραν χτες τη βαριά ήττα της Εθνικής από την Κροατία στο Ζάγκρεμπ
Κροατία: Σούμπασιτς, Βρσάλκο, Βίντα, Λόβρεν, Στρίνιτς, Ράκιτιτς, Μόντριτς (89' Πάσιλιτς), Μπρόζοβιτς, Κράμαριτς (82' Βλάσιτς), Πέρισιτς, Κάλινιτς (76' Ρέπιτς)

Ελλάδα: Καρνέζης, Μανιάτης (46' Ρέτσος), Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Σάμαρης (62' Ταχτσίδης), Ζέκα, Φορτούνης, Σταφυλίδης (72' Μπακασέτας), Μήτρογλου

  • Στο άλλο χτεσινό ματς η Ελβετία έκανε σπουδαίο βήμα πρόκρισης μετά την εκτός έδρας νίκη με 1-0 επί της Β. Ιρλανδίας.
  • Σήμερα θα διεξαχθεί το πρώτο παιχνίδι για το ζευγάρι Σουηδίας - Ιταλίας (21.45 Cosmote Sports 1) στη Στοκχόλμη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ