Τρίτη 14 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τιμήθηκε χτες ο Ευάγγελος Μαχαίρας

Τη μνήμη του αντιστασιακού Ευάγγελου Μαχαίρα, δικηγόρου και τ. προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, τ. γενικού γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου και επίτιμου προέδρου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, τίμησαν χτες, σε ειδική εκδήλωση με αφορμή τα δύο χρόνια από το θάνατό του, το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών. Θέμα της εκδήλωσης ήταν «Η διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών: Πολιτικές και νομικές διαστάσεις και προοπτικές».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε εκ μέρους του ΚΚΕ ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του Κόμματος. Παραβρέθηκε επίσης ο Σταύρος Τάσσος, πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

Η σύζυγος του Ευ. Μαχαίρα, Δάφνη Σκούρα, που έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση, εξέφρασε τις ευχαριστίες της για την τιμή που αποδίδεται στον σύντροφό της.

Για τη δράση του στην Αντίσταση μίλησε ο Χρήστος Τσιντζιλώνης, πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και αντιπρόεδρος της FIR (Παγκόσμιας Οργάνωσης Αντιστασιακών & Αντιφασιστών), χαρακτηρίζοντάς τον ακούραστο λαϊκό αγωνιστή. Αναφέρθηκε στην πορεία του από αξιωματικός του ΕΛΑΣ, μέχρι το συγγραφικό και δημοσιογραφικό του έργο, που πάντα τασσόταν με το μέρος αυτών που αντιστέκονταν, όπως με τη δημοσιογραφική του εκστρατεία κατά του κολαστηρίου της Μακρονήσου.

Στη συνδικαλιστική και νομική δράση του Ευ. Μαχαίρα αναφέρθηκε μιλώντας ο Γιάννης Γουσέτης, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων Δικηγόρων, τ. πρόεδρος Ταμείου Νομικών, τ. μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου. Αλλωστε, ο Ευ. Μαχαίρας είχε πολύτιμη συμβολή στο εργατικό κίνημα ως δικηγόρος - συνήγορος εργαζομένων και καταδιωκόμενων από το αστικό κράτος για πολιτικούς λόγους.

Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης ο Μανώλης Γλέζος, ο Βασίλης Αλεξανδρής, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ο Γρηγόρης Καλαβρός, Ομότιμος Καθηγητής Νομικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, ο Γιάννης Χατζηαντωνίου, δικηγόρος, μέλος της Γραμματείας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ