Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Εισπράττουν από τώρα το «τελόσημο» του 2002

Στην προείσπραξη των τελών κυκλοφορίας οχημάτων -το γνωστό «τελόσημο»- για το έτος 2002, προχωρά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, επιχειρώντας προφανώς να «μπαλώσει» αδυναμίες στην εκπλήρωση των στόχων του φετινού προϋπολογισμού. Η αποστολή των ειδοποιητηρίων για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας θα αρχίσει από 5 Οκτώβρη και σύμφωνα με όσα είπε χτες ο υφυπουργός Οικονομικών Απ. Φωτιάδης σε ενημερωτική εκδήλωση στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), η όλη διαδικασία -που αφορά 5 εκατομμύρια κατόχους οχημάτων- θα ολοκληρωθεί μέσα σε ένα μήνα.

Η σπουδή του υπουργείου Οικονομικών εξηγείται από το γεγονός ότι το τελόσημο για το 2002 θα πληρώνεται από την 1η Νοέμβρη μέχρι τις 14 Δεκέμβρη. Στόχος τους είναι να εμφανίσουν διογκωμένα τα έσοδα του 2001 και να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην άντληση του φόρου από άλλες πηγές κυρίως από τις μεγάλες ΑΕ και το Χρηματιστήριο. Τα κρατικά έσοδα από το τελόσημο υπολογίζονται σε περίπου 100 δισ. δρχ.

Στην ίδια εκδήλωση ο υφυπουργός Οικονομικών ανέφερε πως τα έντυπα των δηλώσεων φόρου εισοδήματος θα αποστέλλονται στους φορολογούμενους από το Νοέμβρη και η παραλαβή τους θα έχει ολοκληρωθεί σε 2 μήνες.

Παράλληλα σε μια ακόμη προσπάθεια συγκέντρωσης εσόδων οι υπηρεσίες του ΣΔΟΕ συνδέθηκαν με το ηλεκτρονικό σύστημα TAXIS και με τον τρόπο αυτό θα έχουν άμεση πρόσβαση στον έλεγχο των στοιχείων και στον εντοπισμό περιπτώσεων φοροδιαφυγής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ