Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ
Κοροϊδίας συνέχεια

Πήγε χτες στο υπουργείο Γεωργίας για δείξει το «εικονικό» ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τους αγρότες

Το χιλιοειπωμένο εκσυγχρονιστικό τροπάρι κοροϊδίας των αγροτών πήγε να απαγγείλει χτες από το υπουργείο Γεωργίας ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Οπως και πέρσι τέτοια εποχή, έτσι και φέτος ο πρωθυπουργός επιχείρησε με την επίσκεψή του να εκφράσει το «εικονικό» ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τους αγρότες σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την καθολική αγανάκτηση τους αγροτικού κόσμου που «πνίγεται» στα προβλήματα της ακολουθούμενης αντιαγροτικής πολιτικής.

Ο πρωθυπουργός με τη συνοδεία του έφτασε στο υπουργείο Γεωργίας στις 12 το μεσημέρι, όπου τον περίμενε εκτός από την επίσημη πολιτική ηγεσία του υπουργείου και μια δεύτερη «επιτροπή υποδοχής». Ηταν τα μέλη των διοικήσεων των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων του υπουργείου Γεωργίας, που εκπροσωπούν όλους τους εργαζομένους του υπουργείου Γεωργίας. Με ένα πανό και κρατώντας μαύρες σημαίες επιχείρησαν να δώσουν το υπόμνημά τους στον πρωθυπουργό, αλλά αυτός πέρασε βιαστικά - βιαστικά και το μάζεψε κάποιος από την ακολουθία του. Και το σύνθημα που ακούστηκε εκείνη τη στιγμή ήταν: «Οχι στη διάλυση του υπουργείου Γεωργίας».

Ακολούθως, ο πρωθυπουργός προήδευσε σύσκεψης στην οποία συμμετείχαν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας και οι διοικούντες των εποπτευομένων οργανισμών. Μετά το πέρας της, ο πρωθυπουργός πήρε θέση μπρος στις κάμερες για να πει αυτά που ήθελε, δέχτηκε μόλις μια ερώτηση, κι αποχώρησε χαμογελώντας, αρνούμενος να δεχτεί ερωτήσεις από τους διαπιστευμένους συντάκτες του υπουργείου Γεωργίας.

Ετσι, ενώ στην είσοδο του υπουργείου οι εργαζόμενοι φώναξαν «Οχι στη διάλυση του υπουργείου Γεωργίας» ο πρωθυπουργός από τον 6ο όροφο άρχισε να μιλάει για νέους θεσμούς και για υπουργείο - επιτελείο. Στα πλαίσια αυτά, αναφέρθηκε στον ΟΠΕΚΕΠΕ, το ΕΛΓΑ, το ΕΘΙΑΓΕ, το ΟΠΕΓΕΠ, τη «ΔΗΜΗΤΡΑ», δηλαδή στην εφαρμογή της πολιτικής ιδιωτικοποίησης:

  • της καταβολής των επιδοτήσεων, των γεωργικών ασφαλίσεων, της αγροτικής έρευνας
  • της πιστοποίησης αγροτικών προϊόντων
  • της κατάρτισης των αγροτών.

Ο πρωθυπουργός, αναφέρθηκε ξανά και στους πόρους του Γ' ΚΠΣ και τη λεγόμενη πολιτική ανάπτυξης της υπαίθρου, χωρίς να πει κουβέντα για ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής και βελτίωση του αγροτικού εισοδήματος. Επιπρόσθετα, απαντώντας στη μοναδική ερώτηση που δέχτηκε, ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως δεν κινδυνεύουν οι πόροι του Γ' ΚΠΣ μετά το πρόσφατο τρομακτικό χτύπημα στις ΗΠΑ και την κατάσταση που διαμορφώνεται.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το δικομματικό... ΚΠΣ (2003-02-06 00:00:00.0)
Φιέστα με ...«πρόσταγμα» (2002-07-04 00:00:00.0)
Ονειρο απατηλό για μικρομεσαίους αγρότες (2002-05-21 00:00:00.0)
Προπαγάνδα με «δορυφορικά κόλπα» (2000-11-04 00:00:00.0)
Κίνητρα ακούνε... (2000-10-19 00:00:00.0)
Φτηνή ψευτοπαροχολογία για τους αγρότες (1999-09-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ