Πέμπτη 19 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ
Κίνητρα ακούνε...

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Ακόμα «μαγειρεύονται» κατά πώς φαίνεται τα κίνητρα και τα κονδύλια που είχε «τάξει» η κυβέρνηση από τις αρχές του χρόνου ότι θα δοθούν στους αγρότες από το Γ' ΚΠΣ. Εδώ και μήνες πληθώρα αγροτών που πίστεψαν τις προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης, βρίσκονται στο περίμενε μιας και δεν έχουν εκδοθεί ακόμα οι σχετικές κυβερνητικές αποφάσεις. Το θέμα αυτό θίγει με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ ΓιάννηςΠατάκης.

Το κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης έχει ως εξής: «Η κυβέρνηση δε χάνει ευκαιρία να προβάλει σαν πανάκεια το Γ' ΚΠΣ, το οποίο τάχα θα λύσει όλα τα προβλήματα της γεωργίας και των αγροτών της χώρας μας, ξεχνώντας ότι έχουν προηγηθεί άλλα δύο ΚΠΣ και τα ΜΟΠ, τα οποία δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν την κατακόρυφη μείωση της παραγωγικότητας της ελληνικής γεωργίας, του αγροτικού εισοδήματος και το βίαιο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών.

Το πόσο υποστηρίζει η κυβέρνηση τους αγρότες, φαίνεται και από το γεγονός ότι αν και πέρασαν εννέα μήνες από την ημερομηνία έναρξης εφαρμογής του Γ' ΚΠΣ, δεν έχουν εκδοθεί οι απαιτούμενες υπουργικές αποφάσεις, με αποτέλεσμα να μην υλοποιείται κανένα πρόγραμμα. Ετσι, οι λίγοι νέοι αγρότες που αποφάσισαν να ασχοληθούν με τη γεωργία προβληματίζονται για την επιλογή τους και πολλοί αγρότες αναγκάζονται να ανανεώσουν το μηχανολογικό τους εξοπλισμό με τοκογλυφικά δάνεια από τις Τράπεζες, που τους οδηγούν στη χρεοκοπία».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τους υπουργούς Γεωργίας και Εθνικής Οικονομίας πότε θα εκδώσουν τις απαιτούμενες αποφάσεις για να πάρουν οι δικαιούχοι αγρότες τα ελάχιστα κίνητρα που προβλέπει το Γ' ΚΠΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ