Πέμπτη 19 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Φορολογικά κίνητρα για την παιδική εργασία

Για ελαφρύνσεις στη φορολογία φυσικών προσώπων κάνει λόγο η κυβέρνηση, αλλά στο σχετικό κεφάλαιο εκείνο που κυριαρχεί είναι η εισαγωγή και θέσπιση φορολογικών κινήτρων για την εργασία των ανήλικων παιδιών.

Ετσι στο άρθρο 3 του νομοσχεδίου ορίζεται σαφώς ότι οι διατάξεις που αφορούν τη φορολογία των εισοδημάτων προστατευόμενων μελών της οικογένειας δεν εφαρμόζονται όταν αφορά «την παροχή εργασίας του ανήλικου τέκνου, με σχέση εξαρτημένης ή ανεξάρτητης εργασίας ή μίσθωσης έργου». Για τα εισοδήματα αυτά και για μια σειρά άλλα εισοδήματα, που μπορεί να έχουν τα ανήλικα παιδιά των φορολογουμένων, υποβάλλεται ξεχωριστή φορολογική δήλωση, με αποτέλεσμα να μειώνεται ο φόρος των γονέων.

Στα πλαίσια των μέτρων που, όπως λέει η κυβέρνηση, αφορούν τις πολύτεκνες οικογένειες, αλλάζει και το τεκμαρτό εισόδημα για ιδιοκατοίκηση που είναι 150 τετραγωνικά μέτρα, κατά 30 τετραγωνικά για κάθε παιδί που βαρύνει την οικογένεια, από το τρίτο και μετά.

Οι υπόλοιπες... ελαφρύνσεις αφορούν τροποποιήσεις στα ποσοστά των φοροαπαλλαγών και τα ποσά που αναγνωρίζονται για διάφορες δωρεές που κάνουν οι φορολογούμενοι.

Τέλος από την 1η του Γενάρη καταργείται ο Ειδικός Φόρος Τραπεζικών Εργασιών που επιβάλλεται στα δάνεια που χορηγούν οι τράπεζες. Το ζητούμενο βέβαια είναι τι θα κάνουν οι τραπεζίτες. Αν δηλαδή, μειώσουν στα αντίστοιχα ποσοστά τα επιτόκια των δανείων που χορηγούν ή αν θα καταβροχθίσουν τη διαφορά υπέρ των κερδών τους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ