Τετάρτη 22 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Συλλαλητήριο ενάντια στην «αναπτυξιακή» φιέστα

Συλλαλητήριο διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου σήμερα Τετάρτη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Σολωμού, με αφορμή κυβερνητική φιέστα για την «ανάπτυξη» που θα γίνει στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Περιφέρειας, της κυβέρνησης και των επιχειρηματιών.

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση διαφημίζει τη «δίκαιη ανάπτυξη», το Εργατικό Κέντρο φέρνει μια σειρά παραδείγματα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο νησί: Στον Τουρισμό η κλαδική Σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων εφαρμόζεται σε ένα μόλις ξενοδοχείο, ενώ η απλήρωτη εργασία τσακίζει κόκαλα. Μέσα στο τρέχον έτος έχουν γίνει στο νησί πάνω από 3.000 διακοπές ρεύματος, για μεγαλύτερα ή πιο σύντομα διαστήματα. Οι κάτοικοι των χωριών που κάηκαν μέσα στο καλοκαίρι (Αναφωνήτρια, Μαρίες, Βολίμες, Κοιλιωμένος, Λαγοπόδο κ.ά.) δεν έχουν λάβει την παραμικρή αποζημίωση. Χωρίς αποζημιώσεις παραμένουν και οι πληγέντες από τις περσινές πλημμύρες, που στοίχισαν τη ζωή σε έναν νέο άνθρωπο. Στο νοσοκομείο του νησιού δεν λειτουργεί η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, δεν υπάρχει απαραίτητος εξοπλισμός (μαγνητικός τομογράφος, μαστογράφος, οφθαλμολογικό κ.ά.), το προσωπικό δεν επαρκεί, ούτε τα υπάρχοντα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

«Η ανάπτυξή τους είναι γεμάτη ανεργία, απλήρωτη εργασία, καμένη γη, πλημμύρες, κομμένα ρεύματα, διαλυμένα δημόσια νοσοκομεία, πολέμους και πυρηνικά», σημειώνει στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο και καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ