Πέμπτη 23 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Σήμερα η κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας

Ζήτημα αιχμής η απληρωσιά εκατοντάδων συναδέλφων τους με ελαστικές σχέσεις εργασίας

Από προηγούμενη κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας
Από προηγούμενη κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας
Σε κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, με τη μισθοδοσία και την εργασία εκατοντάδων εργαζομένων (γιατρών, νοσηλευτών κ.ά.) που δουλεύουν με ελαστικές σχέσεις εργασίας να είναι «στον αέρα».

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου προχωρούν σε παναττική στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) και οι εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας στα νοσοκομεία της Περιφέρειας προχωρούν σε 24ωρη πανελλαδική απεργία. Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, θα γίνει συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 12 το μεσημέρι. Αμέσως μετά την κινητοποίηση, θα πραγματοποιηθεί συνέλευση επικουρικών γιατρών στις 3 το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΙΝΑΠ (Θεμιστοκλέους 34 και Ακαδημίας, 2ος όροφος).

Θυμίζουμε ότι επικουρικοί και συμβασιούχοι παραμένουν απλήρωτοι, με την κυβέρνηση να πετάει το μπαλάκι των ευθυνών στους επιτρόπους που ερμηνεύουν τους αντεργατικούς νόμους, ενώ η ίδια έχει φροντίσει να τους κρατήσει σε ισχύ και να τους εδραιώσει ακόμη περισσότερο.

Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι με προγράμματα του ΟΑΕΔ απολύονται το πρώτο τρίμηνο του 2018, ενώ οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα, τη σίτιση και τη φύλαξη που εργάζονται χρόνια στον κλάδο ως εργολαβικοί είναι «στον αέρα» μετά το πέρας της 24μηνης σύμβασης με τις διοικήσεις των υγειονομικών μονάδων. Μάλιστα, αρκετοί αναγκάζονται σε παραίτηση, μην αντέχοντας να δουλεύουν μήνες απλήρωτοι, όπως συμβασιούχες καθαρίστριες στα ΠΕΔΥ.

Η Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους στη δημόσια Υγεία και Πρόνοια να πάρουν μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις, ώστε να δοθεί «δυναμική απάντηση στην κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας που αφήνει απλήρωτους εκατοντάδες συναδέλφους μας. Κανείς να μη συμβιβαστεί με την απλήρωτη εργασία! Κανείς να μη συμβιβαστεί με τις απολύσεις συναδέλφων μας, τη στιγμή μάλιστα που η εντατικοποίηση στον κλάδο έχει χτυπήσει "κόκκινο" προ πολλού και υπάρχει ανάγκη για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και κλάδων!

Η κυβέρνηση επεκτείνει τις ελαστικές μορφές εργασίας, επεκτείνει την ομηρία συναδέλφων μας που βρίσκονται υπό απόλυση με τη λήξη της σύμβασης, αυξάνει το προσωπικό που πληρώνεται με έσοδα από την επιχειρηματική λειτουργία των υγειονομικών μονάδων και την ίδια ώρα μειώνει την κρατική επιχορήγηση προς αυτά! Η κυβέρνηση και οι μεγαλοεπιχειρηματίες επιδιώκουν να γίνει δεύτερο πετσί μας αυτή η βαρβαρότητα! Οι εργαζόμενοι έχουμε άλλη επιλογή, και με ανυποχώρητο συλλογικό αγώνα μπορούμε να επιβάλουμε το δίκιο μας!».

Το ΠΑΜΕ απαιτεί: Αμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ