Σάββατο 25 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο

«ΤΟΞΟΤΗΣ»: Τον αγώνα των εργαζομένων στην «ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ» που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας για την καταβολή των δεδουλευμένων τους, χαιρετίζει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων Ενέργειας Αττικής. Κόντρα στην προσπάθεια της εργοδοσίας να «σπάσει» τον αγώνα των εργαζομένων στέλνοντας εξώδικα, το Σωματείο καλεί τη Δευτέρα 27/11 σε συγκέντρωση στις 7 π.μ. στο εργοτάξιο του Βοτανικού και σε Γενική Συνέλευση στις 7 μ.μ. στα γραφεία του (Αριστοτέλους 11-15), «για να συζητήσουμε και να καθορίσουμε τα επόμενα βήματα του αγώνα μας».

«PwC»: Τις απαράδεκτες συμβάσεις, που μοιράστηκαν στους εργαζόμενους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επιστρέφει στην εργοδοσία της «PwC» η Ενωση Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, καταγγέλλοντας την προσπάθεια της επιχείρησης να ξεμπερδέψει με το ωράριο και τα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων της. Η Ενωση καλεί σε σύσκεψη, την Τρίτη 28/11, στις 7.30 μ.μ., στα γραφεία της (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος), με θέμα την ενημέρωση για τη νέα Σύμβαση και την οργάνωση των εργαζομένων ενάντια στις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας.

ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ: Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας ενάντια στην εντατικοποίηση της εργασίας και τις απλήρωτες υπερωρίες οργανώνει την Τρίτη 28/11, στις 4.30 μ.μ., το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Συστήματος Αττικής. Αποφάσεις για συμμετοχή στην κινητοποίηση έχουν πάρει το σωματείο της «Mellon», οι Σωματειακές Επιτροπές PDS και FIRST DATA, οι εργαζόμενοι στα καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας σε Ελευσίνα, Αγίους Αναργύρους και Γλυφάδα. Την κινητοποίηση στηρίζουν επίσης οι εργαζόμενοι στα καταστήματα της Εθνικής σε Αλεξάνδρεια και Ρόδο. Παρόμοιες αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν τις επόμενες μέρες.

ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΙ - ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ: Σύσκεψη το Σάββατο 2/12 οργανώνει η Επιτροπή Αγώνα Ναυτιλιακών - Τουριστικών Υπαλλήλων, στις 6 μ.μ., στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ (Μπουμπουλίνας 21, Πειραιάς) για «να συζητήσουμε και να κάνουμε δική μας υπόθεση την οργάνωση της πάλης τόσο για την υπογραφή της ΣΣΕ όσο και για την επιβολή τους στους χώρους δουλειάς. Μαζεύουμε υπογραφές για τη διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης του ΠΑΣΕΝΤ ώστε να οργανώσουμε την πάλη για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και την απάντησή μας στα νέα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης! Σπάμε την αδράνεια στην οποία καταδικάζει το σωματείο η πλειοψηφία στη διοίκηση του ΠΑΣΕΝΤ. Είναι ενδεικτικό της στάσης τους ότι δεν έχει διεξαχθεί Γενική Συνέλευση από το 2015!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ