Τρίτη 28 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
Αλλοι δύο νεκροί από τις καταστροφικές πλημμύρες

Ο τραγικός απολογισμός από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική δεν έχει τελειωμό. Χτες το πρωί εντοπίστηκε νεκρός και ο τελευταίος αγνοούμενος, ενώ κατέληξε και μια ηλικιωμένη γυναίκα που ήταν διασωληνωμένη στο «Θριάσιο». Συνολικά, ο τραγικός κατάλογος των θυμάτων αριθμεί πλέον 23 άτομα. Το 22ο θύμα της πλημμύρας εντοπίστηκε καλυμμένο με λάσπες και πέτρες, δίπλα σε μαντρότοιχο κοντά στο αμαξοστάσιο της περιοχής. Η Πυροσβεστική ολοκλήρωσε την ανάσυρση της σορού και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο «Θριάσιο» για ταυτοποίηση. Στο ίδιο νοσοκομείο κατέληξε και μια ηλικιωμένη γυναίκα που ήταν διασωληνωμένη στη ΜΕΘ από την πρώτη μέρα της τραγωδίας.

Εξάλλου, αρκετές μέρες μετά το δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη» και τα ερωτήματα σχετικά με το εάν υπάρχουν αγνοούμενοι ή νεκροί μετανάστες, κυρίως Πακιστανοί, από εκείνους που ζούσαν και δούλευαν στην περιοχή, παραμένουν αναπάντητα. Οι μαρτυρίες πάντως, που κάνουν λόγο για μετανάστες εργάτες που δούλευαν στην περιοχή και που δεν έχουν εμφανιστεί στα σημεία όπου σύχναζαν (καφενεία, πλατεία κ.α.), αυξάνονται. Οπως και εκείνες που κάνουν λόγο για μεγάλο αριθμό μεταναστών εργατών από άλλες περιοχές της Αθήνας, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα, πριν τις πλημμύρες, είχαν μεταβεί στην περιοχή για να εργαστούν σε χωράφια και οι οποίοι δεν ανήκαν σε εκείνους που κατοικούσαν εδώ και καιρό στην περιοχή...

Εκτός από τα ερωτήματα που ακόμα δεν έχουν απαντήσει η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι φορείς, φαίνεται πως προστίθενται ακόμα περισσότερα. Οπως για παράδειγμα το αν εκτός από τους αρμόδιους μηχανισμούς πολιτικής προστασίας που διενεργούν έρευνες και δουλεύουν για τον καθαρισμό της περιοχές, υπάρχουν και άλλοι φορείς που έχουν κινητοποιηθεί σε αυτήν την κατεύθυνση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ