Τρίτη 28 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Κάλεσμα «αναπαλαίωσης» της χρεοκοπημένης σοσιαλδημοκρατικής διαχείρισης

Το πολλάκις χρεοκοπημένο αφήγημα της «φιλολαϊκής» διαχείρισης του καπιταλισμού επιστράτευσε ξανά, το περασμένο Σάββατο, ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο «Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τις ανισότητες», που διοργάνωσαν το Ιδρυμα Ν. Πουλαντζάς και το Transform Europe, καλώντας και τις υπόλοιπες δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας να συσπειρωθούν γύρω από το «όραμα» διαχείρισης, για την επόμενη μέρα του κεφαλαίου.

Ο Αλ. Τσίπρας δεν έκρυψε άλλωστε πως στόχος είναι η χειραγώγηση και ενσωμάτωση του λαού στα προτάγματα του κεφαλαίου, ζητώντας «να συγκροτήσουμε ισχυρές κοινωνικές πρωτίστως αλλά και πολιτικές συμμαχίες», η «Αριστερά» «να ανοιχτεί περισσότερο στην κοινωνία» και «να επεξεργαστεί πιο ώριμα τους στόχους και την πολιτική των συμμαχιών της», να καθορίσει «ελάχιστους κοινούς πολιτικούς στόχους» με «ένα τμήμα της σοσιαλδημοκρατίας της Ευρώπης» και όσες πολιτικές δυνάμεις θέλουν να συμβάλουν στο σχέδιο διαχείρισης του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος και την υπέρβαση του... «σημερινού καπιταλισμού», με τυράκι για τους λαούς την «άμβλυνση» των ανισοτήτων οι οποίες βρίσκονται στο DNA του εκμεταλλευτικού συστήματος που υπηρετεί.

Προσπαθώντας εξάλλου να «στεριώσει» το εν λόγω ψεύτικο αφήγημα, έταξε στο λαό επιστροφή σε μια προηγούμενη φάση του καπιταλιστικού συστήματος, ενώ δε δίστασε να αξιοποιήσει και τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος, στο τσάκισμα των οποίων βέβαια πήρε επάξια τη σκυτάλη η κυβέρνησή του. Εφτασε δε να επικαλεστεί ως παράδειγμα «την κατοχύρωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, τη συνταγματική κατοχύρωση του δικαιώματος της απεργίας, τη θεμελίωση του κοινωνικού κράτους αλλά και μια αναδιανεμητική πολιτική βασισμένη στη φορολογία του πλούτου», προκαλώντας, τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει υπονομεύσει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, ετοιμάζει χτύπημα στο απεργιακό δικαίωμα, έχει πλήξει στοιχειώδεις υπηρεσίες Υγείας, Πρόνοιας κ.λπ. και έχει γονατίσει το λαό με τη φορολογία, δίνοντας φοροαπαλλαγές με τη σέσουλα στο κεφάλαιο! Η «ειδικότητα» στην καπηλεία απογειώθηκε όταν για το σοσιαλδημοκρατικό αφήγημα έφτασε να επικαλεστεί μέχρι και τον Λένιν (!) για να... αποδείξει ότι το «ανακάτεμα» εντός του συστήματος, η αναδιάταξη του πολιτικού του προσωπικού, που βάφτισε «αλλαγή συσχετισμών», είναι εφικτή!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ