Πέμπτη 27 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αναβλήθηκε πάλι η δίκη του Δ. Μουρκάκου

Σε νέα, 3η κατά σειρά, αναβολή οδηγήθηκε η δίκη του 67χρονου Δημήτρη Μουρκάκου, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί μεσαζόντων, αλλά αρνείται κάθε τέτοιου είδους κατηγορία. Χαρακτηριστικό για την ουσία της υπόθεσης είναι ότι και οι τρεις αναβολές δόθηκαν γιατί δεν παρουσιάστηκαν οι βασικοί μάρτυρες κατηγορίας!

Συγκεκριμένα, ο Δ. Μουρκάκος είχε συλληφθεί στις 5 του Σεπτέμβρη, μαζί με τρεις υπαλλήλους γραφείου διεκπεραίωσης δικαιολογητικών, αιτήσεων και ενστάσεων, που στεγάζεται απέναντι από τη Νομαρχία Αθηνών. Ενώ η ανακοίνωση της Αστυνομίας χαρακτήριζε το γραφείο «παράνομη επιχείρηση», τις δύο προηγούμενες φορές που η υπόθεση εισήχθη στο Αυτόφωρο, απουσίασαν οι μάρτυρες κατηγορίας. Την περασμένη Παρασκευή παρουσιάστηκε μόνο η αναπληρωτής διευθύντρια της Νομαρχίας, που είναι μια από τους τρεις μάρτυρες κατηγορίας. Δεν παρουσιάστηκαν ο αστυνομικός και η νομάρχης Αθηνών. Η δίκη αναβλήθηκε για τις 29 του Οκτώβρη.

Ο ίδιος ο Δ. Μουρκάκος έχει δηλώσει στο «Ρ», ότι δεν υπάρχει καμιά καταγγελία σε βάρος του από αλλοδαπό ότι τους εκμεταλλευόταν. «Ας φέρουν κάποιον να το καταγγείλει», μας έχει πει. «Κάνω αυτή τη δουλιά από το 1979 που άνοιξα αυτό το γραφείο (σ.σ. βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Βούλγαρη, στην Ομόνοια). Δηλαδή, συμπλήρωση, σύνταξη και διεκπεραίωση αιτήσεων. Το γραφείο έχει βιβλία εσόδων-εξόδων θεωρημένα από την εφορία. Δεν έχω να κρύψω τίποτα. Για τη συμπλήρωση κάθε αίτησης το γραφείο έπαιρνε, τιμολογημένα, 500 δραχμές. Το γραφείο ανήκει στον γιο μου από το 1987. Πολλές φορές εργάζομαι ο ίδιος ή κάποιος στενός συγγενής σε αυτό επειδή από το 1996 αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ