Πέμπτη 27 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ»
Συναυλία - αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση

Ελεγαν προχθές στους Ελληνες δημοσιογράφους πως το τουρκικό κράτος έχει επί 12 χρόνια απαγορεύσει τις συναυλίες τους, γιατί πάντα αυτές μετατρέπονταν σε πολιτικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Χρειάστηκε να περάσει μόλις ένα 24ωρο για να δικαιωθούν - και με το παραπάνω - οι κουβέντες αυτές, των μελών του τουρκικού συγκροτήματος «Γιόρουμ», αφού η χθεσινή πρώτη μεγάλη συναυλία τους στη χώρα μας ήταν όντως μια πολιτική εκδήλωση διαμαρτυρίας...

Οι «Γιόρουμ» ήρθαν στη χώρα μας για να δώσουν μία και μοναδική συναυλία αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους και τους γονείς τους, ενάντια στα «λευκά κελιά» της Τουρκίας. Χθες το βράδυ, όμως, στο θέατρο «Περοκέ» - το οποίο γέμισε από τον κόσμο, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν και του Κέντρου Αγωνιστικής και Πολιτιστικής Αλληλεγγύης - τα γεγονότα και οι διάλογοι δεν περιορίστηκαν μόνο στα όσα τραγικά συμβαίνουν τον τελευταίο χρόνο στη γειτονική χώρα. Η συναυλία μετατράπηκε σε μια μεγάλη αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση, όπου καταγγέλθηκε ο ρόλος του ΝΑΤΟ και των ιμπεριαλιστών, όπου ζητήθηκε - με ελληνικά και τουρκικά συνθήματα - απ' τον κόσμο να διατηρηθεί η ειρήνη στον πλανήτη μας.

Οι «Τραγουδιστές των Φυλακών» - έτσι τους έχουν ονομάσει τα τουρκικά ΜΜΕ - κατάφεραν σχεδόν αμέσως να αποκτήσουν άμεση επαφή με το κοινό, αφιέρωσαν τη συναυλία τους σε όλους τους καταπιεσμένους λαούς του κόσμου και επισήμαναν την τρομακτική σημασία της Τέχνης, που όταν δεν εγκλωβίζεται στο σταριλίκι και την ευκολία μπορεί να δείχνει το δρόμο για τη λύση των όποιων προβλημάτων. Μέσα απ' τους στίχους των τραγουδιών τους - μερικοί απ' αυτούς γραμμένοι από νεκρούς απεργούς πείνας - κατόρθωσαν να περιγράψουν την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα τους. Δεν περιορίστηκαν, όμως, μόνο σ' αυτό. Στράφηκαν ενάντια στις όποιες εξουσίες επιθυμούν τους λαούς χωρίς ταυτότητα, χωρίς οργάνωση, χωρίς πολιτικοποίηση, ενώ στο κάλεσμα που απηύθυναν προς τον ελληνικό λαό ζήτησαν την ενεργό δράση του, ώστε να αποτραπούν τα σχέδια των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή μας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδήλωση μνήμης στους 28 δολοφονημένους (2005-12-21 00:00:00.0)
Επιδεινώνεται η υγεία του Ταϊλάν (2004-12-05 00:00:00.0)
Σύσταση αποστολής αλληλεγγύης (2004-03-17 00:00:00.0)
«Τραγουδιστές των Φυλακών» ενάντια στα «λευκά κελιά» (2001-09-26 00:00:00.0)
Συναυλία συμπαράστασης στους Τούρκους πολιτικούς κρατούμενους (2001-01-17 00:00:00.0)
Αρχή μιας σειράς ανάλογων πρωτοβουλιών (1997-04-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ