Τρίτη 28 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΙΣΡΑΗΛ
Φοβούνται τη λίστα επιχειρήσεων στους εποικισμούς

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Πυρετώδεις προσπάθειες για την αποτροπή δημοσιοποίησης λίστας δεδομένων από το «Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» του ΟΗΕ σχετικά με τις εταιρείες και πολυεθνικά μονοπώλια που δραστηριοποιούνται στους παράνομους εβραϊκούς εποικισμούς στα παλαιστινιακά εδάφη στη Δυτική Οχθη καταβάλλουν οι κυβερνήσεις ΗΠΑ και Ισραήλ.

Η λίστα με τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη καταρτίζεται με εντολή που έδωσε το Μάρτη του 2016 ο επίτροπος του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ζέιντ Ράαντ αλ Χουσεΐν, τονίζοντας ότι θα πρέπει να διερευνηθούν «οι επιπτώσεις των ισραηλινών εποικισμών στους Παλαιστίνιους». Η εξέλιξη προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των ισραηλινών κατοχικών αρχών, που ισχυρίστηκαν ότι οι εποικισμοί γίνονται «σε εδάφη στρατηγικής και θρησκευτικής σημασίας» και ότι το θέμα θα πρέπει να λυθεί...«με διαπραγματεύσεις»!

Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν παραδεχθεί πως στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη της Δυτικής Οχθης δρουν πάνω από 100 «τοπικές εταιρείες» και 50 διεθνή μονοπώλια πολλών κλάδων, κυρίως αμερικανικά και ευρωπαϊκά.

Νωρίτερα, χτες, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, απέτρεψε για μία ακόμη φορά την κατάρρευση της κυβέρνησής του καθώς εμπόδισε το αντιδραστικό κόμμα Ορθόδοξων Εβραίων «Ενωμένος Ιουδαϊσμός της Τορά» να αποχωρήσει από την κυβέρνηση έπειτα από την παραίτηση του υπουργού Υγείας, Γιακόβ Λίτζμαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ