Πέμπτη 30 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τελεσίδικα ένοχος κρίθηκε στέλεχος της ναζιστικής Χρυσής Αυγής

Τελεσίδικα ένοχος κρίθηκε χτες, από το Β' Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, το στέλεχος της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Γιαννόγκωνας για την επίθεση τάγματος εφόδου της ναζιστικής οργάνωσης το 2011 σε τρία μέλη του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το δικαστήριο διατήρησε την πρωτόδικη απόφαση, που προέβλεπε ποινή φυλάκισης δυο χρόνια με αναστολή για το αδίκημα της διατάραξης κοινής ειρήνης από κοινού με τέλεση βιαιοπραγιών. Ο Μ. Γιαννόγκωνας απουσίαζε από το δικαστήριο.

Θυμίζουμε ότι στις 8 Οκτώβρη ομάδα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, με ρόπαλα και κράνη, σε διάταξη τάγματος, επιτέθηκαν σε μέλη του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που έκαναν εκείνη την ώρα εξόρμηση. Χτύπησαν δυο άτομα, έναν μαθητή και την τότε δημοτική σύμβουλο Πετρούπολης, έσπασαν το τραπεζάκι της εξόρμησης, βρίζοντας και χαιρετώντας ναζιστικά.

Το εν λόγω στέλεχος της Χρυσής Αυγής είχε καταθέσει στον Αρειο Πάγο το 2014 καταστατικό ίδρυσης νέου κόμματος με την επωνυμία «Εθνική Αυγή», σε περίπτωση μη νομιμοποίησης του συνδυασμού της Χρυσής Αυγής λόγω της ποινικής δίωξης για εγκληματική οργάνωση. Σημειωτέον ότι ο Γιαννόγκωνας είναι αυτός που κρατάει τη σημαία της Βέρμαχτ σε γνωστό βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ