Πέμπτη 30 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δούρειος Ιππος

30/3/2016: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ υπογράφει την ΚΥΑ που αφορούσε την καλλιέργεια κάνναβης για βιομηχανική χρήση και θέτει ....«αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις καλλιέργειας», «με περιεκτικότητα σε τετραϋδροκανναβινόλη μέχρι 0,2%» (τετραϋδροκανναβινόλη - ΤΗC είναι η ουσία που εμπεριέχει η κάνναβη, η οποία επιδρά στο κεντρικό νευρικό σύστημα και προκαλεί ψυχοσωματική εξάρτηση).

29/11/2017: Η κυβέρνηση τετραπλασιάζει το όριο περιεκτικότητας σε THC (0,8%) στις συγκεκριμένες καλλιέργειες, λόγω των ...περιβαλλοντικών συνθηκών της χώρας. «Οι ίδιοι λόγοι επιβάλλουν περαιτέρω την προστασία των εγκεκριμένων καλλιεργητών βιομηχανικής κάνναβης από το ενδεχόμενο ποινικής δίωξης», αναφέρεται στο άρθρο 28 του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε χθες στη Βουλή από το υπουργείο Δικαιοσύνης, με τίτλο «Μέτρα θεραπείας ατόμων που απαλλάσσονται από την ποινή λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής κι άλλες διατάξεις».

Αξίζει να επισημάνουμε μερικά χρήσιμα στοιχεία:

  • Ακόμη και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει θέσει ως ανώτατο όριο περιεκτικότητας για τη «βιομηχανική» κάνναβη το 0,2% (άρθρο 32, παρ. 6 του Κανονισμού 1307/2013). Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι η πρώτη που αλλάζει και πολλαπλασιάζει το όριο.
  • Ο «ετήσιος επιτόπιος έλεγχος από τα οικεία Τμήματα Αγροτικής Ανάπτυξης (...) θα καλύπτει το 30% των εκτάσεων που δηλώνονται για την παραγωγή ποικιλιών βιομηχανικής κάνναβης. Από το επόμενο έτος, ο ετήσιος επιτόπιος έλεγχος καλύπτει το 20% των εκτάσεων που δηλώνονται». Ακόμη και την επιλογή του 30% της ελεγχόμενης έκτασης θα την κάνει ο ίδιος ο αγρότης, όπως τη συλλογή δειγμάτων και την αποστολή τους σε δημόσια ή ιδιωτικά εργαστήρια ελέγχου, ακόμη και την επιλογή του εργαστηρίου! Τα παραπάνω αναφέρονταν στην ΚΥΑ που υπογράφτηκε πριν από ένα χρόνο κάνοντας φανερό ότι οι έλεγχοι είναι προσχηματικοί.

Επιβεβαιώνεται ότι κάθε μέτρο που παίρνει η κυβέρνηση για την κάνναβη (είτε την αποκαλεί «βιομηχανική» είτε «φαρμακευτική και ιατρική») μπάζει από παντού και αξιοποιείται ως Δούρειος Ιππος για την καλλιέργεια, διακίνηση και νομιμοποίησή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ