Παρασκευή 1 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Περιοδεία Μέι

ΑΜΜΑΝ - ΡΙΑΝΤ.--

Προσπάθειες για περαιτέρω προώθηση των βρετανικών μονοπωλιακών συμφερόντων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής κατέβαλε η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, ολοκληρώνοντας χτες το βράδυ τριήμερη περιοδεία σε Ιορδανία, Σαουδική Αραβία και Ιράκ.

Το βράδυ της Τετάρτης, η Μέι συναντήθηκε στο Ριάντ με τον Σαουδάραβα βασιλιά Σαλμάν και τον διάδοχο πρίγκιπα στο θρόνο, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, διαβεβαιώνοντάς τους πως η Βρετανία θα παραμείνει «παρούσα» στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής και μετά το Brexit. Εξέφρασε «ανησυχία» για τον πόλεμο στην Υεμένη και ζήτησε την άμεση άρση του εμπάργκο από τη Σ. Αραβία. Από την άλλη, συμμερίστηκε τις «ανησυχίες της Σ. Αραβίας για την αποσταθεροποιητική συμπεριφορά του Ιράν στην περιοχή».

Μεταβαίνοντας χτες στο Αμμάν της Ιορδανίας, η Μέι συναντήθηκε με τον Ιορδανό μονάρχη Αμπντάλα Β', συζητώντας τρόπους περαιτέρω σύσφιξης των διμερών σχέσεων, ενώ επί τάπητος τέθηκαν οι εξελίξεις στη Συρία και το Παλαιστινιακό. Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στο Αμάν, η Βρετανίδα πρωθυπουργός ανακοίνωσε την έκτακτη χορήγηση 128 εκατ. δολαρίων για τη «στήριξη» της ιορδανικής οικονομίας, εκ των οποίων τα 80 εκατ. αφορούν υποδομές τις οποίες βλέπουν ως «ευκαιρίες» τα βρετανικά μονοπώλια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ