Τρίτη 5 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ιδού η απάτη και η νοθεία!

Η απάτη και η νοθεία που επιχείρησε να επιβάλλει στις εκλογές του Εργατικού Κέντρου Πάτρας η «ηγετική» ομάδα της απερχόμενης διοίκησης ξεχειλίζει!

Ιδού τα έργα και οι ημέρες τους, όπως τα καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους τα σωματεία της Πάτρας που αντιτάχθηκαν και προχώρησαν στην τριήμερη κινητοποίηση:

-- Σωματείο Ναυτεργατών Δ. Ελλάδας: Με αιφνιδιαστική αλλαγή καταστατικού, μετατρέποντας το Σωματείο Ναυτεργατών Πορθμείου Ρίου - Αντιρρίου σε Δ. Ελλάδας, ψηφίζουν 336 και εκλέγουν από 1 αντιπρόσωπο 6. Οι φάκελοι φτάνουν στην κάλπη σε σακούλες, κουτιά και τσέπες... Περίπου 100 από τους ψηφίσαντες δεν υπάρχουν καν στα ναυτολόγια των πλοίων, ενώ ταυτόχρονα είναι δεκάδες οι υπεύθυνες δηλώσεις ψηφισάντων που λένε ότι δεν ψήφισαν ποτέ σε τέτοιο σωματείο.

-- Σωματείο Εργαζομένων στα Τεχνικά Γραφεία: Εμφάνισε την τελευταία στιγμή 460 ψηφίσαντες από αρχαιρεσίες που έγιναν πριν από ένα χρόνο. Δεν κατέθεσε ποτέ πρακτικά εκλογών και ψηφίσαντα μέλη στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας και το Πρωτοδικείο.

-- Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η Ενωση»: Σε διάρκεια 4 μηνών πραγματοποίησε εκλογές σε όλη την Ελλάδα. Εμφάνισε από 2 αντιπροσώπους, 17 για τις εκλογές του ΕΚΠ. Ψηφίζουν από τη Χαλκιδική μέχρι την Κόρινθο και από το Μεσολόγγι μέχρι το Βόλο και όλοι αυτοί εκλέγουν αντιπροσώπους για το ΕΚΠ! Πιάστηκαν στα πράσα να κάνουν καταμέτρηση σε φακέλους που έρχονταν σε κουτιά και σακούλες από όλη την Ελλάδα...

-- Σωματείο Καθαριστριών Πάτρας: Χωρίς καμία συλλογική διαδικασία, χωρίς καν εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση έκαναν εκλογές στα κρυφά. Και ενώ όταν έκλεισαν οι κάλπες είχαν ψηφίσει 71 εργαζόμενοι, εμφάνισαν πρακτικό με 112 ψηφίσαντες.

-- Σωματείο Εργαζομένων Εργοστασίου «ΤΙΤΑΝ»: Ενώ στις αρχαιρεσίες ψήφισαν 68, εμφάνισαν 2 αντιπροσώπους με μέτρο για δεύτερο αντιπρόσωπο το 76.

-- Σωματείο Μουσικών «Δαυίδ»: Στο σωματείο ψηφίζουν πέρα από μουσικούς και οι φίλοι τους (το λέει το καταστατικό τους!) και από ό,τι φαίνεται στα αποτελέσματα... έχουν μεγάλο κοινό!

Επιπλέον, με ανακοίνωσή τους, 17 σωματεία του νομού Αχαΐας υπογραμμίζουν:

«Αυτοί που τις τελευταίες ώρες καταγγέλλουν τα σωματεία και τις δυνάμεις που αντιστέκονται στη νοθεία και τους μηχανισμούς της εργοδοσίας, είναι οι γνωστοί εργατοπατέρες Καραγεωργόπουλος Δημήτρης και Παναγοπούλου - Νικολάου Σταυρούλα.

Ξεκινώντας από τον πρώτο: Γνωστός εργοδότης. Εχει δουλεμπορική εταιρεία και μισθώνει εργάτες σε εταιρείες. Κάνει μπίζνες με την εταιρεία του "Πήγασος" (διαφημιστική καμπάνια σε ηλεκτρονικά ΜΜΕ) με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Παναγόπουλο. Εχει "φίλους" και "υποστηρικτές" επιχειρηματίες και εκδότες. Ο καλύτερος εκπρόσωπος της εργοδοσίας του Καζίνο, που στέλνει στα δικαστήρια σωματεία και εργαζομένους, που υπέγραψε μειώσεις έως και 45%. Εφτιαξε πανελλαδικό σωματείο του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων ''Η Ενωση'', στο οποίο φαίνεται ότι ψήφισαν και έβγαλαν αντιπροσώπους για το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας από όλη την Ελλάδα.

Για τη δεύτερη: Πρόεδρος του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ στη Δυτική Ελλάδα, που διαχειρίζεται χιλιάδες ευρώ από προγράμματα, που στέλνουν τσάμπα εργαζομένους στους εργοδότες. Εκλέγεται από ένα σωματείο φάντασμα (ΣΕΤΕ), στο οποίο εμφάνισε 9 αντιπροσώπους σε εκλογές που δεν έγιναν ποτέ! Δεν κατέθεσε ποτέ πρακτικά αρχαιρεσιών στο Πρωτοδικείο. Χωρίς να εμφανίσουν λίστα αντιπροσώπων, ήθελαν να είναι αυτοί εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Συνέδριο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ