Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ανθυγιεινές αντιγραφές διλημμάτων

Παπαγεωργίου Βασίλης

Με διλήμματα που θύμιζαν τον Μπους εμφανίστηκε χτες ο υπουργός Υγείας Αλ. Παπαδόπουλος, κηρύττοντας την έναρξη λειτουργίας της Κεντρικής Υπηρεσίας των Α' και Β' Περιφερειακών Συστημάτων Υγείας (ΠεΣΥ) Αττικής.

«Εκείνοι οι λίγοι που από ιδιοτέλεια θέλουν το ΕΣΥ "διασωληνωμένο και στην εντατική", ήρθε η στιγμή να αποφασίσουν, με ποιους θα παν και ποιους θ' αφήσουν» είπε ο Αλ. Παπαδόπουλος, εννοώντας κυρίως τους πανεπιστημιακούς γιατρούς, με τους οποίους βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη μετά την ψήφιση του νόμου για τα ΠεΣΥ.

Και ναι μεν έχουν άδικο οι πανεπιστημιακοί γιατροί, αλλά το γεγονός αυτό δε δικαιώνει την ανθυγιεινή πολιτική της κυβέρνησης, η εφαρμογή της οποίας θα σημάνει το ένα μετά το άλλο τα χαράτσια για τους ασθενείς και αφαίρεση κατακτήσεων από τους εργαζόμενους. Και μπορεί, ο υπουργός να έχει μπόλικες τις πομπώδεις εκφράσεις «κοιτάμε τον πολίτη και αφουγκραζόμαστε την κοινωνία», αλλά δυστυχώς γι' αυτόν δε φτάνουν για να συγκαλύψουν την πραγματική ουσία της κυβερνητικής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ