Πέμπτη 14 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παγκρήτια συγκέντρωση αποστράτων και εν ενεργεία στελεχών

Παγκρήτια συγκέντρωση διαμαρτυρίας αποστράτων και εν ενεργεία στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποιήθηκε χτες, Τετάρτη 13/12, στο Ηράκλειο της Κρήτης. Στη συγκέντρωση συμμετείχε και η Πρωτοβουλία Αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Στη συγκέντρωση επίσης παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ, εκ μέρους της οποίας χαιρετισμό απηύθυνε ο Βαγγέλης Σοφίου, που μεταξύ άλλων ανέφερε: «Χαιρετίζουμε τη σημερινή σας συγκέντρωση. Ως ΚΚΕ θεωρούμε ότι τα αιτήματά σας είναι δίκαια και στηρίζουμε τον αγώνα σας. Η αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων διαχρονικά, που σας κόβει μισθούς και συντάξεις και σας έχει φέρει σε αυτήν την κατάσταση, είναι η ίδια πολιτική που γονατίζει το λαό με νέα δυσβάσταχτα μέτρα. Πιστεύουμε ότι οι άντρες και οι γυναίκες των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν τα ίδια προβλήματα με τους εργαζόμενους γονείς τους, τα αδέρφια, τις οικογένειές τους και γι' αυτό και δεν πρέπει να βρεθούν ποτέ απέναντί τους. Ο αγώνας για επιβίωση πρέπει να είναι κοινός, αφού κοινή είναι και η πολιτική που δημιουργεί τα λαϊκά προβλήματα. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αυταπάτη ότι η εναλλαγή κομμάτων στην κυβέρνηση μπορεί να φέρει αποτέλεσμα, μόνο αυτός ο κοινός αγώνας μπορεί να δώσει ελπίδα. Οπως σήμερα εσείς κινητοποιείστε για τα αιτήματά σας, έτσι και αύριο στην πανεργατική απεργία οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να δώσουν ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση και το κεφάλαιο, μπροστά στη νέα επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη».

Επίσης παρευρέθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Στέλιος Ορφανός, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Γιάννης Γωνιανάκης, εκ μέρους της Γραμματείας Ηρακλείου του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Ηρακλείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ