Σάββατο 16 Δεκέμβρη 2017 - Κυριακή 17 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Καταδίκες αγροτών στην Ημαθία

Σε τέσσερις μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκαν τρεις αγροτοσυνδικαλιστές από τη Βέροια, «κατηγορούμενοι» για τη συμμετοχή τους σε αγροτικά μπλόκα του 2016. Συγκεκριμένα, καταδικάστηκαν οι Τάσος Χαλκίδης, Θοδωρής Παπακωνσταντίνου και Γιάννης Βράνας από τα Δικαστήρια της Βέροιας, γιατί πραγματοποίησαν κινητοποίηση με τρακτέρ στον κόμβο της Κουλούρας στην Εγνατία.

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Νοέμβρη, με την ίδια ποινή, καταδικάστηκαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Εβρου «Η Ενότητα» και ένα μέλος της Επιτροπής του Μπλόκου του Θουρίου, με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών, για τη συμμετοχή τους στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της μικρομεσαίας αγροτιάς το Φλεβάρη του 2017.

Την καταδίκη των αγροτών στην Ημαθία καταγγέλλουν ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» και το Εργατικό Κέντρο Νάουσας. Ο Αγροτικός Σύλλογος σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ακολουθεί την πεπατημένη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με τα αγροτοδικεία. Λιτότητα, μνημόνια διαρκείας, αξιολογήσεις πάνε χέρι - χέρι με τον αυταρχισμό (...) τέτοιες τρομοκρατικές δίκες και ποινές δεν πρόκειται να μας φοβίσουν, ούτε να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημά μας (...) δεν ξεμπερδεύουν τόσο εύκολα με το οργανωμένο αγροτικό κίνημα».

Αντίστοιχα, το Εργατικό Κέντρο Νάουσας καταγγέλλει ότι «η "παραγραφή" των διώξεων σε βάρος αγροτών που έλεγε η κυβέρνηση αποδείχθηκε άλλη μία απάτη» και καλεί σωματεία και φορείς «να εκφράσουν με κάθε πρόσφορο τρόπο τη συμπαράσταση - αλληλεγγύη τους».

Κινητοποιήσεις σε Τύρναβο και Αγιά

Στο μεταξύ, αγροτικές κινητοποιήσεις με τρακτέρ προγραμματίζονται το Σάββατο 16 Δεκέμβρη, στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου και την Τρίτη 19 Δεκέμβρη, στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία της Αγιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ