Πέμπτη 21 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υπηρεσία «ταξί» προσφέρει η «Uber», λέει το Ευρωδικαστήριο

Μεταφορικές υπηρεσίες «ταξί» προσφέρει η αμερικανική εταιρεία «Uber» και επομένως οφείλει να ακολουθεί τους κανόνες που ρυθμίζουν αυτού του τύπου τις υπηρεσίες σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα. Τα παραπάνω προκύπτουν από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, στην οποία επισημαίνεται επακριβώς ότι «η υπηρεσία που παρέχει η "Uber", φέρνοντας σε επαφή τους ιδιώτες με μη επαγγελματίες οδηγούς, καλύπτεται από υπηρεσίες στον τομέα των μεταφορών», συνεπώς τα κράτη - μέλη «μπορούν να ρυθμίσουν τις προϋποθέσεις για την παροχή αυτής της υπηρεσίας».

Η υπόθεση είχε φτάσει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο από μία ένωση επαγγελματιών οδηγών ταξί στη Βαρκελώνη, οι οποίοι κατηγορούν την «Uber» για πρακτικές «αθέμιτου ανταγωνισμού». Η εν λόγω εταιρεία είναι μία από τις μεγαλύτερες αμερικανικές αυτού του τύπου και δραστηριοποιείται σε 450 πόλεις και 70 χώρες, με τεράστιο και αυξανόμενο κάθε χρόνο τζίρο.

Με την απόφασή του αυτή, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έρχεται επί της ουσίας να προστατέψει τις ευρωπαϊκές εταιρείες παροχής υπηρεσιών ταξί έναντι του ανταγωνισμού της αμερικανικής εταιρείας, η οποία, προσφέροντας χαμηλότερα κόμιστρα, απορροφούσε μεγάλα κομμάτια του «φιλέτου» των επιβατικών οδικών μεταφορών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ