Παρασκευή 22 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠαΓΝΗ
Σχετικά με τις νέες ατομικές συμβάσεις σε καθαριότητα και σίτιση

Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα της νέας προκήρυξης για την καθαριότητα και τη σίτιση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠαΓΝΗ), όπου προβλέπονται «150 ατομικές συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου μέχρι το 2019» και στη συνέχεια, όπως ξεκάθαρα δήλωσε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η καθαριότητα - σίτιση θα δοθεί στις «πολυδιαφημιζόμενες» από την κυβέρνηση ΚΟΙΣΝΕΠ. Εταιρείες από την πίσω πόρτα δηλαδή!

Σε σχετική ανακοίνωση το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Οι πανηγυρισμοί και οι υποσχέσεις της διοίκησης της 7ης ΥΠΕ ότι υλοποίησε τη δέσμευση για καμία απόλυση δεν υφίστανται, αφού έμειναν έξω 20 συνάδελφοι. (...) Οσοι παραμείνουν καλούνται να απεμπολήσουν το δικαίωμά τους στη δουλειά, το δικαίωμά τους στη ζωή δηλαδή, αφού οι συμβάσεις ντροπής ορίζουν σαφώς ότι "δεν έχουν δικαίωμα στην εργασία πέραν της 31/12/2019", παρόλο που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες χρόνων. Δηλαδή θα συνεχιστεί η εντατικοποίηση της δουλειάς στη λογική της εξοικονόμησης των δαπανών του νοσοκομείου και οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν 6ωρα, που όμως με δόλωμα την ενισχυμένη υπερωρία θα δουλεύουν 16 ώρες χωρίς ρεπό». Και καταγγέλλει το υπουργείο και τη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ, που δεν παίρνουν μία οριστική απόφαση για μονιμοποίηση αυτού του προσωπικού, το οποίο τόσα χρόνια κρατάει το νοσοκομείο όρθιο.

Το Σωματείο καλεί όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν τις συναδέλφισσές τους που κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους και να σκεφτούν, κυρίως οι μόνιμοι, ότι το καθεστώς της ακραίας εκμετάλλευσης, ομηρίας και ανασφάλειας που βιώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στη σίτιση, στην καθαριότητα κτλ., «είναι η εικόνα από το ζοφερό μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας αν δεν οργανωθούμε (...) διεκδικώντας ταυτόχρονα δικαιώματα σύμφωνα με τις δυνατότητες της εποχής μας και τις ανάγκες μας».

Το Σωματείο πραγματοποίησε χτες σύσκεψη, ενώ σήμερα Παρασκευή προχωρά σε κινητοποίηση στις 11.30 π.μ., στη διοίκηση της ΥΠΕ, απαιτώντας: Να συνεχίσουν να δουλεύουν ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι στην καθαριότητα και σίτιση από 1/1/2018, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μετατροπή των συμβάσεών τους σε 8ωρο και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα κενά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ