Τετάρτη 3 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Κυβερνητικός ανασχηματισμός και σποραδικές συγκρούσεις

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του προχώρησε την Πρωτοχρονιά ο Σύρος Πρόεδρος Μπασάρ Ασαντ, επιλέγοντας να αντικαταστήσει τους υπουργούς Αμυνας, Πληροφοριών και Βιομηχανίας.

Το συριακό κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο SANA, μεταδίδοντας την είδηση του κυβερνητικού ανασχηματισμού, δεν ανέφερε την πιθανή αιτία που έκανε τον Σύρο ηγέτη να προχωρήσει σε αυτήν την απόφαση. Μετέδωσε ωστόσο ότι τη θέση του υπουργού Αμυνας, που είχε ως πρότινος ο Φαχντ Τζάσεμ αλ Φρέιτζ, ανέλαβε ο διοικητής του συριακού στρατού, στρατηγός Αλί Αγιούμπ. Νέος υπουργός Πληροφοριών ανέλαβε ο Ιμάντ Σάραχ, ενώ ο προκάτοχός του, Μοχάμεντ Μάζεν Γιουσέφ, ανέλαβε υπουργός Βιομηχανίας.

Ο μίνι κυβερνητικός ανασχηματισμός ανακοινώθηκε σε ένα διάστημα κατά το οποίο παρατηρείται «ανάφλεξη» συγκρούσεων ανάμεσα σε δυνάμεις του στρατού, δυνάμεις τζιχαντιστών και άλλων αντικαθεστωτικών στο προάστιο της Δαμασκού, Ανατολική Γκούτα, σε περιοχές της βορειοδυτικής Συρίας και στο νότιο τμήμα της βόρειας συριακής επαρχίας Ιντλίμπ.

Το αντικαθεστωτικό «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», που έχει την έδρα του στο Λονδίνο, μετέδωσε ότι σε συγκρούσεις που έγιναν τη Δευτέρα κοντά στο προάστιο της Δαμασκού Χαράστα «εγκλωβίστηκαν» Σύροι στρατιώτες και ότι στη συνέχεια η συριακή πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε «τουλάχιστον 12 επιδρομές». Μετέδωσε επίσης ότι σε συγκρούσεις που έγιναν τη Δευτέρα κοντά στην Ανατολική Γκούτα σκοτώθηκαν 35 άμαχοι, 24 Σύροι στρατιώτες και 29 τζιχαντιστές της οργάνωσης «Αχράρ αλ Σαμ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ