Παρασκευή 5 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Νέες επιδρομές στη Γάζα

ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.--

Τις αεροπορικές επιδρομές στη νότια και κεντρική Λωρίδα της Γάζας μέσα στο τελευταίο 48ωρο επιβεβαίωσε χτες εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, σε μία ασυνήθιστη κίνηση για τα δεδομένα των κατοχικών αρχών. Ο αξιωματούχος επιβεβαίωσε τις αεροπορικές επιδρομές, που προκάλεσαν σημαντικές υλικές ζημιές αλλά όχι θύματα, υποστηρίζοντας ότι οι ισραηλινές δυνάμεις θα συνεχίσουν τις επιχειρήσεις «κάτω και πάνω από το έδαφος για να αποτρέψουν τρομοκρατικές επιθέσεις σε βάρος του Ισραήλ».

Των αεροπορικών επιδρομών προηγήθηκε η αναίμακτη ρίψη τεσσάρων ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας στο Ισραήλ.

Επιπλέον, χτες το πρωί τουλάχιστον 10 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν (εκ των οποίων ο ένας χαροπαλεύει) από τις σφαίρες των κατοχικών δυνάμεων. Η επίθεση έγινε στη διάρκεια εφόδου του ισραηλινού στρατού στον προσφυγικό καταυλισμό Ντέισεχ της Βηθλεέμ.

Διεργασίες σε Αραβικό Σύνδεσμο και Παλαιστινιακό Κεντρικό Συμβούλιο

Νωρίτερα, ο γενικός γραμματέας της Εκτελεστικής Επιτροπής του Οργανισμού για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO), Σαέμπ Ερεκάτ, κατήγγειλε την επικίνδυνη πολιτική των ΗΠΑ στο Παλαιστινιακό, τονίζοντας σε ανακοίνωσή του πως οι ΗΠΑ έχουν εισέλθει σε «νέο μονοπάτι για την ειρηνευτική διαδικασία Παλαιστινίων και Ισραηλινών», που συμπεριλαμβάνει την υπαγόρευση «λύσεων» στον Παλαιστινιακό λαό, αφήνοντας απ' έξω το ζήτημα του καθεστώτος της Ιερουσαλήμ και της επιστροφής εκατομμυρίων Παλαιστίνιων προσφύγων στα πάτρια εδάφη. Ο Ερεκάτ, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Φωνή της Παλαιστίνης», τόνισε πως ο Παλαιστινιακός λαός δεν θα αποδεχτεί ποτέ τέτοια σχέδια. Πρόσθεσε ότι το ζήτημα της ενεργοποίησης προηγούμενων αποφάσεων που πάρθηκαν σε αραβικές συνόδους θα παρουσιαστεί το Σάββατο (6/1) σε υπουργική σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου στο Αμμάν της Ιορδανίας, πέρα από «άλλα τρία ζητήματα που θα παρουσιαστούν» αναφορικά με την κίνηση του Προέδρου Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Ανήγγειλε, επίσης, ως σημαντική την προγραμματισμένη για τις 14 Γενάρη συνεδρίαση του Παλαιστινιακού Κεντρικού Συμβουλίου στη Ραμάλα, κατά την οποία θα καθοριστεί η επόμενη φάση σχεδιασμών ενάντια στις προσπάθειες ΗΠΑ και Ισραήλ σε βάρος του αγώνα του Παλαιστινιακού λαού. «Εάν δεν βοηθήσουμε τους εαυτούς μας, δεν θα μας βοηθήσει κανείς. Η συμφιλίωση (σ.σ. μεταξύ «Χαμάς» και ισλαμικής «Φατάχ») είναι η βάση και η "Χαμάς" πρέπει να το αναγνωρίσει», τόνισε χαρακτηριστικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ