Σάββατο 13 Γενάρη 2018 - Κυριακή 14 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ - ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ - ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Μαζική η απεργιακή απάντηση της Παρασκευής - Ολοι στα συλλαλητήρια της Δευτέρας!

Ολοι στο δρόμο, όλοι στον αγώνα, ενάντια στο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο! Ολοι, ξανά πάλι τη Δευτέρα, στις νέες λαϊκές κινητοποιήσεις, στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, στις απεργίες, στη στάση εργασίας στο Δημόσιο. Το μήνυμα αυτό έστειλαν χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα με τη συμμετοχή τους την Παρασκευή στην απεργία Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων, με τις μεγάλες και μαχητικές συγκεντρώσεις τους σε πολλές πόλεις της χώρας, δίνοντας μαζική, αποφασιστική απάντηση στο νέο γύρο της αντιλαϊκής επίθεσης που προωθεί η κυβέρνηση για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Σε ανακοίνωσή του για την απεργία και την αγωνιστική συνέχεια, το ΠΑΜΕ«χαιρετίζει τους απεργούς σε όλη τη χώρα που αψήφησαν τις πιέσεις και την οξυμένη εργοδοτική τρομοκρατία στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς, που προσπέρασαν τη συνειδητή απεργοσπασία των δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού και συμμετείχαν μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις».

Με την απεργιακή κινητοποίηση, τονίζει, «στάλθηκε ξεκάθαρο μήνυμα πως την οργάνωση και την απεργία δεν τα παραδίδουμε στην εργοδοσία και το κράτος της. Ηταν η συνέχεια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των τελευταίων ημερών. Κινητοποιήσεις που ξεσκέπασαν την προπαγάνδα τους, ανέδειξαν τον κοινό αντιλαϊκό βηματισμό κυβέρνησης, ΝΔ και κομμάτων που έχουν ψηφίσει μνημόνια, το βρώμικο ρόλο των δυνάμεών τους στο συνδικαλιστικό κίνημα. Γι' αυτό λυσσάξανε και κατέφυγαν σε ψέματα και αθλιότητες εναντίον του ΠΑΜΕ, του ταξικού κινήματος».

Υπογραμμίζοντας ότι τα αντεργατικά μέτρα του πολυνομοσχεδίου αποτελούν προαπαιτούμενα του κεφαλαίου, «μακροχρόνια αιτήματα της επιχειρηματικής κοινότητας», όπως είπε χαρακτηριστικά ο ΣΕΒ, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, να εντείνουν την πάλη τους.

«Τώρα οι εργαζόμενοι πρέπει να ξεμπερδεύουν με το φόβο και τις αυταπάτες! Συνεχίζουμε! Δεν σταματάμε εδώ!», υπογραμμίζει.

Η συνέχεια δίνεται το Σάββατο και την Κυριακή, με ενημερωτικές εξορμήσεις, δράσεις σε γειτονιές και πόλεις, συσκέψεις, από σωματεία και άλλους φορείς του μαζικού λαϊκού κινήματος, μπροστά στο μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ τη Δευτέρα 15/1, μέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, στις 6 μ.μ., στην Ομόνοια, καθώς και στις αντίστοιχες κινητοποιήσεις την ίδια μέρα σε όλη τη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ