Σάββατο 13 Γενάρη 2018 - Κυριακή 14 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
Διαμαρτυρία στο υπουργείο Εσωτερικών

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποίησαν την Πέμπτη 11/1 το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και η Παναττική Επιτροπή Συμβασιούχων, ενάντια στο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο που, μέσα στο πλήθος των αντεργατικών μέτρων του, περιλαμβάνει διατάξεις που οδηγούν σε βάρβαρες ανατροπές στη ζωή των εργαζομένων του κλάδου, όπως το προωθούμενο νέο «τσεκούρι» στα επιδόματα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας στο Δημόσιο.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης αντιπροσωπείες εργαζομένων από το χώρο της Υγείας και της Περιφέρειας.

Αντιπροσωπεία του κλαδικού Συνδικάτου και των πρωτοβάθμιων Σωματείων συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτη. Ενημερώνοντας για τα αποτελέσματα της συνάντησης, ο πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, Σπύρος Κωνσταντάς, κατήγγειλε ότι ο υπουργός όχι μόνο δεν δεσμεύτηκε για τη μη κατάργηση των ΒΑΕ, αλλά ουσιαστικά επιβεβαίωσε το χτύπημά τους, μέσω μιας «επιτροπής» που θα συσταθεί για την «επανεξέταση των ΒΑΕ από μηδενική βάση».

Ο Ηλίας Σιώρας, δε, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», κατήγγειλε ότι ούτε αυτή η κυβέρνηση δέχεται να αναγνωρίσει τα νοσοκομεία ως χώρους ανθυγιεινής εργασίας.

Στην κινητοποίηση μίλησαν ο Μάκης Τσελέντης, αντιπρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού, και η Θεοδώρα Καραγιαννίδου, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης. Πέρα από την επίθεση που προωθεί το πολυνομοσχέδιο στο επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας, υπογράμμισαν ότι απαγορεύει τη μετατροπή οποιασδήποτε σχέσης εργασίας ορισμένης διάρκειας σε αορίστου χρόνου.

Επισημαίνεται ότι από τα μεγάφωνα της συγκέντρωσης καταγγέλθηκε ότι «την Παρασκευή 12 Γενάρη, μέρα που η εργατική τάξη και οι εργαζόμενοι στους δήμους θα απεργούν και θα διαδηλώνουν ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που χτυπά το δικαίωμα στην απεργία καθώς και δικαιώματα του κλάδου των εργαζομένων στους ΟΤΑ, ο πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ Νίκος Τράκας θα κόβει πίτα στο Δήμο Νίκαιας. Ντροπή σε αυτούς που ξεπλένουν τα εγκλήματα της κυβέρνησης».

Να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης και το Συντονιστικό Αγώνα Συμβασιούχων, τη Δευτέρα 15/1 στο πλαίσιο της στάσης εργασίας της ΠΟΕ - ΟΤΑ, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12.30 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης και το απόγευμα θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ