Τρίτη 23 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
«Κάτω τα χέρια από τη Συρία»

Τη νέα στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας από την κυβέρνηση Ερντογάν κατά της Συρίας καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΚΚ Τουρκίας, στην οποία σημειώνει με έμφαση ότι «αποτελεί τρόπο για την εμπλοκή της τουρκικής αστικής τάξης με τα δικά της οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, που από την πρώτη στιγμή είχε σημαντικές διαφοροποιήσεις και δεν έχει τίποτε κοινό με το εθνικό συμφέρον ή την ασφάλεια της Τουρκίας».

Και συνεχίζει: «Ναι, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της είναι απειλή για την Τουρκία, όπως είναι και για τους λαούς της περιοχής. Η Τουρκία η ίδια είναι μέλος του ΝΑΤΟ, όμως το γεγονός ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν έχει καμία αντίρρηση για τη στρατιωτική παρουσία του ΝΑΤΟ στην Τουρκία αλλά μιλά για απειλή στην Συρία, δείχνει την ξεκάθαρη υποκρισία της.

Ναι, υπάρχουν πολλές τρομοκρατικές ομάδες στη Συρία, αλλά ο λεγόμενος Ελεύθερος Συριακός Στρατός, με τον οποίο συνεργάζεται η Τουρκία, είναι μία από αυτές. Στηρίζεται επίσης από τις ΗΠΑ για χρόνια και τώρα στρέφεται ενάντια στις Μονάδες Αυτοάμυνας (PYD), μια άλλη ομάδα που επίσης στηρίχτηκε από τις ΗΠΑ».

Ταυτόχρονα, το ΚΚ Τουρκίας στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι «τα σχέδια της Τουρκίας υπηρετούν τα γενικότερα ιμπεριαλιστικά σχέδια που στοχεύουν στο διαμελισμό της Συρίας». Και καταλήγει: «Ο λαός μας δεν πρέπει να παρασυρθεί από την "ηρωϊκή" ή "εθνική" δημαγωγία. Η Συρία πρέπει να απεμπλακεί από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, τη σύγκρουση συμφερόντων ανάμεσα σε μεγάλες και περιφερειακές δυνάμεις, κάτι που είναι επιθυμία του συριακού λαού. Γι' αυτό λέμε: "Κάτω τα χέρια από τη Συρία"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ