Τετάρτη 3 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ
Να ποιοι κερδίζουν

Να πληρώσουν οι βιομήχανοι συν 30 δρχ. στις 67 δρχ. το κιλό που πρόκειται να δώσουν στους παραγωγούς για το βιομηχανικό ροδάκινο, ζητά με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Ροδακινοπαραγωγών Πέλλας Ημαθίας προαναγγέλλοντας μαζική κινητοποίηση με αυτό το αίτημα.

Οπως εξηγεί το Συνδικάτο η τιμή της ελληνικής κομπόστας φέτος έφθασε τα 22 με 24 μάρκα το χαρτοκιβώτιο και οι προβλέψεις είναι πως θα φθάσει μέχρι την ερχόμενη Ανοιξη, τα 28 μάρκα το χαρτοκιβώτιο. «Από τη διαφορά των 6 με 10 μάρκων το χαρτοκιβώτιο, οι παραγωγοί δεν παίρνουν σχεδόν τίποτε. Είναι λοιπόν πέρα για πέρα λογικό το αίτημα του Συνδικάτου, οι παραγωγοί να πάρουν τουλάχιστον 30 δρχ. ακόμη, από τις 120 δραχμές διαφορά το κιλό από πέρσι, που παίρνουν οι βιομήχανοι».

«Φυσικά, συνεχίζει η ανακοίνωση, το Συνδικάτο θεωρεί κύριο υπεύθυνο για την κατάντια των παραγωγών την περίφημη Διεπαγγελματική, των κυρίων Αποστόλου, Μίχου και λοιπών, και υπενθυμίζει για μια ακόμη φορά στους παραγωγούς πως αν συσπειρώνονταν γύρω από το Συνδικάτο, θα έπαιρναν τουλάχιστον 100 δραχμές το κιλό το βιομηχανικό ροδάκινο. Καλεί δε τους προέδρους της Διεπαγγελματικής, μετά το καινούριο φιάσκο στο οποίο ήδη οδηγούμεθα, να δηλώσουν σήμερα κιόλας την παραίτησή τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ