Πέμπτη 25 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Απορρίπτει ο Τζεντιλόνι συνεργασία με τον Μπερλουσκόνι

ΡΩΜΗ.--

Το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με το συνασπισμό του Σίλβιο Μπερλουσκόνι απέρριψε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Πάολο Τζεντιλόνι, μιλώντας χτες από το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός στο αμερικανικό δίκτυο CNBC. Το κόμμα του πρώην πρωθυπουργού Μπερλουσκόνι, «Φόρτσα Ιτάλια», έχει σχηματίσει ενόψει των εκλογών της 4ης Μάρτης συνασπισμό με τα ευρωσκεπτικιστικά - αντιμεταναστευτικά κόμματα Λίγκα του Βορρά και «Αδελφοί Ιταλοί».

«Δεν ενδιαφέρομαι για πολιτική συμμαχία με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι», δήλωσε ο Τζεντιλόνι, καθώς «στη συμμαχία του, οι λαϊκιστές και οι αντιευρωπαϊστές όχι μόνο είναι παρόντες, αλλά υπερέχουν». Παράλληλα, κατέστησε σαφές ότι «πρέπει να καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια, ώστε με τις εκλογές αυτές να μην διακοπούν οι μεταρρυθμίσεις που υλοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια, με τη σημαντική συμβολή των εργαζομένων και των επιχειρήσεων».

Πάντως ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Πιέρ Κάρλο Παντοάν, είχε δηλώσει νωρίτερα αυτό το μήνα ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί ο συνασπισμός μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων, αν δεν υπάρξει ξεκάθαρος νικητής και δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση.

Σε χτεσινές συνεντεύξεις του ο πρόεδρος της Λίγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, εξέφρασε τις θέσεις του πιο επιθετικού τμήματος του ιταλικού κεφαλαίου, επαναλαμβάνοντας τη φράση «Πρώτα οι Ιταλοί» (κατά το «Πρώτα η Αμερική» του Ντ. Τραμπ), ενώ δήλωσε πως αν γίνει πρωθυπουργός (δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη ο υποψήφιος πρωθυπουργός της συμμαχίας), τα επόμενα χρόνια θα απελαθούν εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ