Πέμπτη 25 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παρεμβαίνουν για να «σπρώξουν» τις διεργασίες

Συνεχίστηκε και χτες η προσπάθεια στελεχών της κυβέρνησης, της ΝΔ και των άλλων αστικών κομμάτων να παρέμβουν με δηλώσεις τους στις διεργασίες στο πολιτικό σύστημα, με αφορμή την ΠΓΔΜ. Την εκτίμηση ότι με επίκεντρο το Σκοπιανό «θα αναδιαμορφωθεί, σε αρκετά μεγάλο βαθμό και οριζοντίως, ενδεχομένως το σύνολο του πολιτικού συστήματος» εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης (ρ/σ «Real»), προσθέτοντας ωστόσο πως «δεν θα αλλάξει η κυβερνητική ευστάθεια».

Για τη ΝΔ εκτίμησε ότι η στάση της στο ονοματολογικό μπορεί να της κοστίσει σε βουλευτές που θα στηρίξουν στη Βουλή μια σύνθετη ονομασία, αλλά και σε ψηφοφόρους εφόσον προκύψει νέο κόμμα «στα δεξιά της».

Από την πλευρά του, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κούλογλου εξέφρασε την άποψη (TRT) ότι «τα "καρναβάλια" που είδαμε στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ανοίγουν το δρόμο για ένα εθνικιστικό, ακροδεξιό κόμμα» και ότι «αυτό που πλέον δεν μπορεί να κάνει η Χρυσή Αυγή, καθώς με τις αποκαλύψεις για την οργάνωση και τις δολοφονίες έχει γίνει αποκρουστική, αναλαμβάνει πια να κάνει μια νέα "σοβαρή" ΧΑ». Ισχυρίστηκε ακόμα ότι υπάρχουν και οικονομικά συμφέροντα που προωθούν ένα τέτοιο σενάριο.

Απευθυνόμενος κι αυτός στη ΝΔ, συμπλήρωσε ότι «η ηγεσία της, με την επαμφοτερίζουσα, καιροσκοπική θέση της, υιοθετώντας την εθνικιστική πλατφόρμα και τα συλλαλητήρια - όταν δει ότι έχουν κόσμο - προωθεί κι αυτή εμμέσως τη συγκρότηση κόμματος της ακροδεξιάς που τελικώς θα στραφεί και σε βάρος της».

Τέλος, σε χτεσινή ανάρτηση στο προσωπικό του ιστολόγιο, ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς έγραψε: «Κόμματα που κυβέρνησαν οφείλουν να πουν τι πραγματικά υποστήριζαν στις διαπραγματεύσεις που έκαναν τότε για το όνομα και γιατί εμφανίζουν τώρα άλλες θέσεις. Γραπτά διαπραγματεύσεών τους υπάρχουν. Να εξηγήσουν γιατί και πώς θεωρούν σήμερα τις τότε κυβερνητικές θέσεις τους ως λάθος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ