Πέμπτη 25 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
«Σε άλλη συγκυρία» και με «κατάλληλη προετοιμασία» η αναζήτηση λύσης

Μιλώντας χτες στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, ο Κυρ. Μητσοτάκης εστίασε την κριτική του στην κυβέρνηση στο γεγονός ότι ξεκίνησε διαπραγμάτευση χωρίς να έχει ενημερώσει την αντιπολίτευση, τη Βουλή ή τον ελληνικό λαό και χωρίς να δημιουργήσει «στοιχειώδες κλίμα συναίνεσης», «ένα εθνικό μέτωπο για να ενισχύσει τη θέση της χώρας».

Διατηρώντας σκόπιμα την αντιπαράθεση στο επίπεδο της ονοματολογίας, παρέπεμψε στη στάση που κράτησε η κυβέρνηση ΝΔ το 2008, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, όταν «σε μία κρίσιμη συγκυρία, με τις ΗΠΑ να πιέζουν ασφυκτικά, η κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή απέτρεψε την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ χωρίς προηγούμενη λύση του ζητήματος του ονόματος».

Στο αντίποδα παρουσίασε κείμενο εκείνης της εποχής, να αναγνωριστούν τα Σκόπια ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας», με τις υπογραφές των Τσακαλώτου, Γαβρόγλου, Χριστοδουλοπούλου, Καρανίκα και 200 ακόμα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Στο ίδιο πνεύμα, καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι «υπονομεύει ουσιαστικά τη λύση του ζητήματος» και ότι «ξεκίνησε μια διαπραγμάτευση χωρίς προηγουμένως να έχει διαμορφώσει μια ενιαία κυβερνητική θέση», «από πρόθεση, προσπαθώντας να διευκολύνει τον κυβερνητικό του εταίρο».

Στο διά ταύτα, ο πρόεδρος της ΝΔ επιβεβαίωσε ότι δεν διαφωνεί με τις ευρωΝΑΤΟικές διευθετήσεις στα Βαλκάνια, μέρος των οποίων αποτελεί και η πλήρης αποκατάσταση των σχέσεων Ελλάδας - ΠΓΔΜ, αλλά με τη διαδικασία που τις προωθεί η κυβέρνηση, βάζοντας σε κίνδυνο την ολοκλήρωσή τους.

Οπως είπε, «ο ελληνικός λαός είναι ώριμος, λογικός, έχει βούληση και αίσθημα δικαίου. Αναγνωρίζει το συμφέρον του. Με υπεύθυνη ενημέρωση, ο ελληνικός λαός έχει αποδείξει διαχρονικά ότι είναι πρόθυμος για ανατροπές και υπερβάσεις. Για αυτό αντιδρά όταν τον υποτιμούν. Αυτό θα έπρεπε να είχε κάνει η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή. Αυτό θα έκανα εγώ αν είχα την ευθύνη της. Θα ενημέρωνα πρώτα τους πολιτικούς αρχηγούς, όπως έγινε το 2008. Θα φρόντιζα να ενώσω δυνάμεις, όχι να διχάσω τους πάντες - πολίτες, Εκκλησία, πολιτικά κόμματα - γύρω από το εθνικό θέμα».

Συμπλήρωσε ότι «έτσι όπως τα έκανε ο κ. Τσίπρας, δεν μπορεί να προωθήσει καμία συμφωνία έχοντας απέναντί του την ισχυρή αντίσταση της μεγάλης πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας. Ακόμα κι αν ερχόταν κάποια λύση σε αυτό το κλίμα, θα προκαλούσε στο εσωτερικό περισσότερα προβλήματα από αυτά που θα έλυνε στο εξωτερικό». Κατέληξε λέγοντας ότι «έτσι όπως έρχονται τα πράγματα, η λύση θα πρέπει, κατά πάσα πιθανότητα, να αναζητηθεί σε άλλη συγκυρία, με κατάλληλη προετοιμασία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνάντηση υπουργών Αμυνας Ελλάδας - Τουρκίας (2023-06-16 00:00:00.0)
«Οι επιχειρηματίες περιμένουν πολλά από την κυβέρνηση» (2019-07-11 00:00:00.0)
Θέλει νωπή εντολή για τη σταθερότητα του κεφαλαίου (2019-05-27 00:00:00.0)
Η προπαγανδιστική αθλιότητα και η πραγματικότητα (2009-06-13 00:00:00.0)
Αντιλαϊκή επίθεση σε όλα τα μέτωπα (2009-04-22 00:00:00.0)
Σχεδιάζουν άγριο φορολογικό προγκρόμ (2007-10-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ