Πέμπτη 25 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΑΚ ΛΑΡΙΣΑΣ
Μαγνητική κάρτα - προάγγελος χαρατσιού στους αθλούμενους

Τις τακτικές της διοίκησης του ΕΑΚ κατήγγειλε χτες η Επιτροπή Αγώνα για δημόσιες και δωρεάν αθλητικές υποδομές

Από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής Αγώνα
Από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής Αγώνα
Την αντίθεση της Επιτροπής Αγώνα για δημόσιες δωρεάν και ανοιχτές για όλους αθλητικές υποδομές στην απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής (ΔΕ) του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου (ΕΑΚ) Λάρισας να κλειδώσει την αίθουσα των Βαρέων Αθλημάτων, εφαρμόζοντας τη μαγνητική κάρτα, εξέφρασαν σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι της Επιτροπής - μίλησαν ο Πέτρος Κρίκης, προπονητής πάλης, δημοτικός σύμβουλος Λαρισαίων, και ο Σπύρος Μάρκου, πρόεδρος του συλλόγου ΑΣ «Παλαίστρα» - τονίζοντας ότι τίθενται οι βάσεις για την επιβολή αντιτίμου και ταυτόχρονα δημιουργείται άμεσος κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των αθλούμενων, ενώ μεγαλώνουν τα εμπόδια στην πρόσβαση σε άτομα με αναπηρίες και γονείς μικρών παιδιών.

Οπως επεσήμαναν, προκειμένου να δικαιολογήσει την απόφασή της η ΔΕ ισχυρίζεται ψευδώς ότι δήθεν δεν συνεργάζονται τα αθλητικά σωματεία και ότι τάχα οι γονείς και οι αθλούμενοι που συμμετέχουν στις προπονήσεις στο χώρο δεν γνωρίζουν με ποιον έχουν να κάνουν. Κι όλα αυτά όταν τα σωματεία και οι προπονητές του χώρου έχουν προϋπηρεσία πάνω από 30 χρόνια και είναι γνωστό ότι συντηρούν επί της ουσίας αυτόν το χώρο, όλα τα χρόνια που το κράτος τον έχει αφήσει στην τύχη του.

Τόνισαν πως ευθύνη έχουν και οι τοπικοί άρχοντες στο δήμο και στην Περιφέρεια, που παρά τις σχετικές δεσμεύσεις ότι θα τοποθετηθούν επί του θέματος, τρεις μήνες μετά δεν έχουν πει το παραμικρό για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, που αφορά κύρια τη νεολαία της περιοχής. Γι' αυτόν το λόγο, η Επιτροπή Αγώνα στις επόμενες συνεδριάσεις Δημοτικού και Περιφερειακού Συμβουλίου θα παρέμβει με αίτημα να τοποθετηθούν όλοι οι αρμόδιοι.

Σε ό,τι αφορά την επικείμενη λειτουργία των μαγνητικών καρτών, οι εκπρόσωποι της Επιτροπής σημείωσαν ότι θα επιβάλει μελλοντικά την ανταποδοτική λειτουργία του ΕΑΚ, ζητώντας από τους αθλούμενους να πληρώνουν για τη χρήση του. Η προσωποποίηση της χρήσης, που επιβάλλεται με τη μέθοδο αυτή, μετατρέπει τη χρήση από ομαδική - συλλογική ευθύνη (σήμερα π.χ. από το αθλητικό σωματείο) σε ατομική, όπου πλέον ανοίγει ο χώρος για την ιδιωτική - εμπορευματική χρήση των χώρων του ΕΑΚ.

Το κλείδωμα των εγκαταστάσεων, πρόσθεσαν, εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των αθλουμένων και η ΔΕ του ΕΑΚ, όπως και όλοι όσοι υπέγραψαν την απόφαση (υπηρεσιακοί και θεσμικοί παράγοντες), τίθενται προ των ευθυνών τους αν τυχόν συμβεί οτιδήποτε και δεν υπάρξει ομαλή διαφυγή από το χώρο.

Η Επιτροπή Αγώνα, που στηρίζεται από αθλητές, γονείς, προπονητές και μέλη ΔΣ αθλητικών σωματείων, καλεί όλους όσοι προβληματίζονται για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και βάζει περισσότερα εμπόδια στην άθληση, να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 1 Φλεβάρη, πρώτη μέρα εφαρμογής της απόφασης, στις 5.30 μ.μ. στην πύλη εισόδου του ΕΑΚ - Αλκαζάρ, για:

-- Να διατρανώσουν την αντίθεσή τους και να αποκλείσουν κάθε πιθανότητα για επιβολή αντιτίμου από τη ΔΕ του ΕΑΚ στη χρήση των χώρων.

-- Να επιβάλουν την ασφαλή λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων, που δεν επιτυγχάνεται με την παρακολούθηση και το φακέλωμα όσων χρησιμοποιούν τους χώρους, αλλά με προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού και γενναία αύξηση των κονδυλίων, με εγκατάσταση ιατρικού εξοπλισμού πρώτων βοηθειών και του ανάλογου εκπαιδευμένου ιατρικού προσωπικού, για να μην ξαναθρηνήσουμε θύματα εντός αγωνιστικών χώρων από τέτοιες ελλείψεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κλείδωσε την αίθουσα Βαρέων Αθλημάτων πετώντας έξω σωματεία και αθλητές! (2018-02-22 00:00:00.0)
Νέα κινητοποίηση κατά της μαγνητικής κάρτας (2018-02-14 00:00:00.0)
Επιχείρηση τρομοκράτησης όσων αντιδρούν στη μαγνητική κάρτα (2018-02-07 00:00:00.0)
«Η κυβέρνηση στοχεύει στο ολοκληρωτικό ξεπούλημα του αθλητισμού» (2011-03-26 00:00:00.0)
Αντίθετο στην εμπορευματοποίηση των ΕΑΚ (2011-03-17 00:00:00.0)
Για την έξωση σωματείων από το ΕΑΚ Λάρισας (2011-01-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ