Τετάρτη 3 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ - ΤΕΕ
Βιβλία; Ακόμα τα περιμένουν οι μαθητές

Τρίτη βδομάδα και ακόμα δεν έχουν φτάσει τα βιβλία Φυσικής και Χημείας. Για τα ΤΕΕ άγνωστο πότε

Σοβαρές ελλείψεις σε βιβλία υπάρχουν στα Ενιαία Λύκεια, αλλά και στα ΤΕΕ της χώρας. Σύμφωνα με τις πρώτες καταγγελίες που φτάνουν στην εφημερίδα, μέχρι στιγμής λείπουν 12 βιβλία στα Ενιαία Λύκεια - πράγμα που άλλωστε έχει παραδεχτεί και το υπουργείο Παιδείας - ενώ γύρω στο 70 με 80% λείπουν στα ΤΕΕ.

Οι σοβαρές αυτές ελλείψεις στα βιβλία έχουν ως αποτέλεσμα εδώ και τρεις βδομάδες οι μαθητές να μην κάνουν ουσιαστικά μάθημα, αλλά να διδάσκονται κάποια πράγματα από τους καθηγητές τους, έστω και προφορικά.

Ετσι, ακόμα δεν έχει πάει στα Ενιαία Λύκεια το βιβλίο της Φυσικής της Α`, Β` και Γ` τάξης (γενικής παιδείας), της Φυσικής Β` τάξης (κατεύθυνση) καθώς και το αντίστοιχο βιβλίο της Γ` τάξης. Επίσης, λείπει το βιβλίο της Χημείας Α`, Β` και Γ` τάξης (γενικής παιδείας), της Χημείας Β` και Γ` τάξης (κατεύθυνσης), καθώς και το βιβλίο της Βιολογίας Β` και Γ` τάξης (γενικής παιδείας).

Βέβαια, η κατάσταση στα ΤΕΕ δεν είναι καλύτερη. Σύμφωνα με καταγγελίες εκπαιδευτικών δεν υπάρχει κανένα βιβλίο ειδικότητας στην Α` και Β` τάξη του πρώτου κύκλου, καθώς και στη Γ` τάξη του δεύτερου κύκλου. Σοβαρά κενά παρουσιάζονται και στα υπόλοιπα βιβλία γενικής παιδείας. Ετσι, τα βιβλία που υπάρχουν για να διδαχτούν οι μαθητές των ΤΕΕ αγγίζουν το 20 με 30%.

Σύμφωνα πάλι με τις ίδιες καταγγελίες εκπαιδευτικών την ίδια στιγμή που δεν έχουν πάει ακόμα τα βιβλία της Φυσικής στο Ενιαίο Λύκειο, το ίδιο βιβλίο πωλείται με τη μορφή φωτοτυπιών σε κεντρικά βιβλιοπωλεία στην Αθήνα. Μάλιστα, υπήρξε περίπτωση εκπαιδευτικού που αναγκάστηκε να πάει και να αγοράσει τις φωτοτυπίες της Φυσικής της Γ` τάξης, έναντι του ποσού των 3.000 δραχμών, προκειμένου να μπορέσει να διδάξει τους μαθητές του. Ερωτήματα μάλιστα γεννιούνται και για το φαινόμενο που παρουσιάστηκε σε φροντιστήρια στα καλοκαιρινά τους τμήματα να διδάσκουν τους μαθητές τους το πρώτο κεφάλαιο της Φυσικής (Ταλαντώσεις) πάλι σε μορφή φωτοτυπιών.

Στις επίμονες ερωτήσεις των εκπαιδευτικών για το πότε θα φτάσουν τα βιβλία στα σχολεία οι «αρμόδιοι» απαντούν εδώ και τρεις βδομάδες ότι θα υπάρχουν σε δέκα μέρες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους του υπουργείου, τα βιβλία στα Ενιαία Λύκεια δεν πρόκειται να φτάσουν πριν το τέλος της επόμενης εβδομάδας. Για τα δε ΤΕΕ άγνωστο το πότε θα φτάσουν. Κατά τα άλλα, πρώτη προτεραιότητα η παιδεία για την κυβέρνηση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ