Τετάρτη 3 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΞΑΝΘΗ
Στο περιθώριο οι μαθητές με ειδικές ανάγκες

Στο περιθώριο του εκπαιδευτικού συστήματος βρίσκονται με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, οι μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες του Νομού Ξάνθης, αφού δεν έχει δημιουργηθεί στο νομό Ειδικό Σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι γονείς των οχτώ μαθητών, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας τους, έχουν κάνει επανειλημμένες προσπάθειες για τη δημιουργία κι άλλων βαθμίδων εκπαίδευσης, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι απαντήσεις που παίρνουν από τους αρμόδιους αφορούν την έλλειψη αιθουσών και τη μη συμπλήρωση του προβλεπόμενου αριθμού για τη λειτουργία (χρειάζονται 9 παιδιά για τη λειτουργία, ενώ στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι 8...).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εξοπλισμός του ειδικού δημοτικού σχολείου έγινε από ιδιώτες, αφού η συμβολή του κράτους για τα έξοδα του σχολείου αρκούνται σε 100.000 δραχμές ανά τρίμηνο! Οι γονείς των μαθητών με το φόβο του κοινωνικού αποκλεισμού των παιδιών, και όχι μόνο, ζητάνε την άμεση δημιουργία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Ηδη οι οχτώ μαθητές είναι όλοι κάτοχοι απολυτηρίου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και δεν επιτρέπεται να παρακολουθήσουν πάλι μια τάξη του δημοτικού, με αποτέλεσμα να βρίσκονται κλεισμένοι στα σπίτια τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ