Τετάρτη 3 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Προσπάθεια τρομοκράτησης Ελλήνων φοιτητών

Στο στόχαστρο της Ασφάλειας, που διαθέτει λίστα, η αντιιμπεριαλιστική δράση του Συλλόγου Φοιτητών. Παράσταση και στην ελληνική πρεσβεία στη Σόφια

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν προχτές στην πρεσβεία της χώρας μας στη Βουλγαρία, Ελληνες φοιτητές που σπουδάζουν εκεί, μετά από πιέσεις που δέχτηκαν από τις αστυνομικές αρχές της Βουλγαρίας για τα αντιπολεμικά τους αισθήματα. Συγκεκριμένα, την προηγούμενη βδομάδα οι αρχές ασφαλείας επισκέφτηκαν επιλεκτικά κάποιους φοιτητές στα σπίτια τους, ασκώντας τους πιέσεις και απειλές να μην πάρουν μέρος σε αντιπολεμικές εκδηλώσεις, ενώ μετέφεραν στο Αστυνομικό Τμήμα και τον πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών Βουλγαρίας (ΣΕΦΒ). Η Ασφάλεια που είχε καταγράψει τη δράση αγωνιστών φοιτητών από την περίοδο του βρώμικου πολέμου στη Γιουγκοσλαβία ενεργοποιήθηκε και πάλι, όπως και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί σε πολλές χώρες του κόσμου, φοβούμενοι το ανερχόμενο φιλειρηνικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα κατά της εκστρατείας του ιμπεριαλισμού, με το πρόσχημα της «πάταξης της τρομοκρατίας».

Οι ίδιοι οι φοιτητές ανησυχούν για το γεγονός ότι οι Βούλγαροι ασφαλίτες διαθέτουν αναλυτική λίστα με ονόματα αγωνιστών φοιτητών, που προφανώς προμηθεύτηκαν και από την ελληνική πρεσβεία. Χαρακτηριστικό είναι ότι πηγαίνοντας στην πρεσβεία το Σάββατο δεν τους δέχτηκε κανένας και μετά από έντονες προσπάθειες τους δέχτηκαν προχτές Δευτέρα. Κατά τη συζήτηση που είχαν με τις αρχές της πρεσβείας κανείς δε διέψευσε ούτε επιβεβαίωσε ύπαρξη λίστας με ονόματα αγωνιστών φοιτητών.

Τις επόμενες μέρες, αναμένεται να εκδώσει σχετική ανακοίνωση - καταγγελία ο ΣΕΦΒ, ενώ οι φοιτητές σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν αντιπολεμικές εκδηλώσεις μέσα στις σχολές τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ