Παρασκευή 26 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ο

«ΑΣΤΕΡΑΣ» ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ: Ολοκληρώθηκε χτες με καθολική συμμετοχή των εργαζομένων η 48ωρη απεργία των οικοδόμων στο εργοτάξιο ανακαίνισης του «Αστέρα» Βουλιαγμένης. Η απεργιακή κινητοποίηση ήταν μέρος της αγωνιστικής δράσης που αναπτύσσουν σταθερά οι εργαζόμενοι, με το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας στο πλευρό τους, διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα και βελτίωση των συνθηκών εργασίας. Ηδη η δράση αυτή έχει οδηγήσει στα πρώτα αποτελέσματα, αποσπώντας αυξήσεις για τους εργαζόμενους στον κατασκευαστικό όμιλο «Ακτωρ». Οι εργαζόμενοι θα συζητήσουν για τα επόμενα βήματά τους, συνεχίζοντας τον αγώνα δίπλα στο Συνδικάτο και την Ομοσπονδία τους για υπογραφή παναττικής και πανελλαδικής, αντίστοιχα, Συλλογικής Σύμβασης.

ΡΟΔΟΣ: Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα Ρόδου του ΟΑΕΔ για τις πολύμηνες καθυστερήσεις στην καταβολή του επιδόματος ανεργίας καλούν σήμερα, στις 11.30 π.μ., τα επιχειρησιακά σωματεία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία «Mira Mare Wonderland», «Sheraton» και «Amilia Mare - Paradise Village». Οπως επισημαίνουν τα τρία συνδικάτα, χιλιάδες εποχικοί εργαζόμενοι στο νησί δεν έχουν λάβει ακόμα το επίδομα που δικαιούνται, παρότι βρίσκονται στην ανεργία εδώ και τρεις μήνες. Πολύμηνες καθυστερήσεις είχαν παρατηρηθεί και την περσινή χρονιά, ενώ οι διαβεβαιώσεις υπουργείου Εργασίας και ΟΑΕΔ ότι θα δοθεί λύση αποδείχθηκαν χωρίς αντίκρισμα.

«METROPOLITAN»: Το Σωματείο Εργαζομένων στο ξενοδοχείο «Metropolitan» προχωρά σήμερα σε Γενική Συνέλευση, στις 10 π.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων. Οι εργαζόμενοι, που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, καθώς στο ξενοδοχείο γίνονται εργασίες ανακαίνισης, θα προχωρήσουν αμέσως μετά σε κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας, συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις με τις οποίες διεκδικούν από τον ΟΑΕΔ επίδομα που θα αναπληρώνει τις αποδοχές τους στο κανονικό τους ύψος για όλο το διάστημα της διαθεσιμότητας.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Σε κινητοποίηση σήμερα στις 11 π.μ., μπροστά στο δικαστικό μέγαρο, καλεί το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, την ώρα που θα εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα των εργαζομένων της πρώην «Καρυπίδης» με την διάδοχη εταιρεία «Market In». Απέναντι στην εργοδοσία, που αρνείται να εφαρμόσει την προσωρινή δικαστική διαταγή και να πάρει τους εργαζόμενους πίσω στη δουλειά, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα για τα δεδουλευμένα και τις θέσεις εργασίας τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ