Παρασκευή 26 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το τελευταίο «αντίο» στην σ. Αγγελική Χαραλαμποπούλου

Κηδεύτηκε χτες με πολιτική τελετή στο Α' Νεκροταφείο της Αθήνας η συντρόφισσα Αγγελική Χαραλαμποπούλου. Εκ μέρους του ΚΚΕ, του Κόμματος που υπηρέτησε πιστά και από όποιο πόστο τής ζητήθηκε για πάνω από 40 χρόνια, την αποχαιρέτησαν η Σαλώμη Πολυγερινού από το Γραφείο της ΤΕ Α' Αθήνας - Γαλατσίου, και η Τούλα Ζαγαρέλου, Γραμματέας της ΚΟΒ Κολιάτσου. Στην κηδεία παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ και του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος.

Η Σ. Πολυγερινού είπε μεταξύ άλλων: «Η Αγγελική Χαραλαμποπούλου γεννήθηκε το 1948 στο Κουρτάκι Πυλαίας Μεσσηνίας από αγροτική οικογένεια. Και οι δυο γονείς της συμμετείχαν στην Αντίσταση. Ο πατέρας της από το 1947 μέχρι το 1952 ήταν εξόριστος στη Μακρόνησο.

Μέλος του Κόμματος έγινε το 1976. Υπηρέτησε πιστά το Κόμμα από όλες τις υπεύθυνες θέσεις, ως Γραμματέας ΚΟΒ, ως μέλος του Αχτιδικού Γραφείου 5ου - 6ου Διαμερίσματος.

Κατά τη διάρκεια της εσωκομματικής κρίσης, το 1989 και το 1990-1991, κράτησε ψηλά τη σημαία. Πάλεψε ώστε να μείνει το Κόμμα όρθιο, κόντρα σε όσους το πολέμησαν και το πολεμούν ακόμη. Εμεινε πιστή στα ιδανικά του, τιμώντας μέχρι την τελευταία στιγμή τον τιμημένο τίτλο του μέλους του Κόμματος.

Με γενναιότητα αντιμετώπιζε τα προβλήματα της υγείας της, ήταν πάντα πρωτοπόρα και δραστήρια, πάντα και παντού παρούσα, σε όλες τις μάχες του Κόμματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ