Παρασκευή 26 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑΓΟΡΕΣ
Επιχείρηση εξωραϊσμού των χρηματαγορών

Ψηφίστηκε χτες από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τη ΝΔ και άλλα αστικά κόμματα το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Αγορές χρηματοπιστωτικών μέσων και άλλες διατάξεις», το οποίο ενσωματώνει στην ελληνική νομοθεσία Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που ρυθμίζουν τις αγορές χρηματοπιστωτικών μέσων και αυτές των εξωχρηματιστηριακών συναλλαγών.

Οπως ανέδειξε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Σάκης Βαρδαλής, με το νομοσχέδιο και την ενσωμάτωση των Οδηγιών επιχειρείται ο εξωραϊσμός του χαρακτήρα των χρηματαγορών. Τόνισε ότι «οι χρηματαγορές με ή χωρίς κανόνες είναι και - όσο θα υπάρχουν - θα είναι σε όφελος του κεφαλαίου. Θα παραμείνει ένα μέσο για να αντλούν εύκολο και φθηνό χρήμα οι μεγάλες εταιρείες από το λαό. Θα παραμείνει ένας ληστρικός μηχανισμός για να γίνονται οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι».

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι υπερψήφισαν το νομοσχέδιο. Η Ενωση Κεντρώων ψήφισε «παρών», ενώ η ναζιστική Χρυσή Αυγή καταψήφισε, διαφωνώντας όχι με την ουσία, αλλά με τους τρόπους διαχείρισης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ