Παρασκευή 2 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Η ηγεσία του Ιράν δεν έχει καμία πρόθεση να περιορίσει την επιρροή της χώρας στη Μέση Ανατολή, παρά τις πιέσεις των ΗΠΑ, δήλωσε χτες ο Αλί Ακμπάρ Βελαγιατί, σύμβουλος του ανώτατου σιίτη ιερωμένου στη χώρα, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, επισημαίνοντας ότι «η επιρροή του Ιράν στην περιοχή είναι αναπόφευκτη, όπως είναι και η διατήρησή του ως ενός κύριου παίκτη στην περιοχή».

ΣΚΟΠΙΑ.-- Οι υπουργοί Οικονομίας της Τουρκίας, Νιχάτ Ζεϊμπεκτζί, και της ΠΓΔΜ, Κρέσνικ Μπεκτέσι, υπέγραψαν προχτές απόφαση κοινής επιτροπής που διευρύνει τη διμερή «Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου», με τα Σκόπια να προσδοκούν αύξηση των εξαγωγών στην Τουρκία.

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Το Ανώτατο Δικαστήριο της Κένυας απαίτησε χτες από την κυβέρνηση του Προέδρου Ουχούρου Κενυάτα να επιτρέψει τη μετάδοση εκπομπών τριών μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών που «τιμωρήθηκαν» επειδή προχτές μετέδωσαν την τελετή «ορκωμοσίας» του ηγέτη της αντιπολίτευσης, Ράιλα Οντίνγκα, που αυτο-αποκλήθηκε «Πρόεδρος του λαού». Ο Οντίνγκα δεν αναγνωρίζει τη νίκη του Προέδρου Κενυάτα στις τελευταίες προεδρικές εκλογές κατηγορώντας τον για νοθεία.

ΤΖΟΥΜΠΑ.-- Οργανώσεις της αντιπολίτευσης στο Νότιο Σουδάν απείλησαν χτες να ξεκινήσουν «ένοπλη βία» εάν αποτύχει και ο νέος γύρος «ειρηνευτικών» συνομιλιών, που έχει προγραμματιστεί για τις 5 Φλεβάρη στην Αιθιοπία με στόχο τον τερματισμό των πενταετών συγκρούσεων.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Παραιτήθηκε, χτες, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους, ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Πολιτικές Υποθέσεις, Τομ Σάνον. Ο Σάνον είχε 35ετή εμπειρία στο υπουργείο Εξωτερικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ