Σάββατο 3 Φλεβάρη 2018 - Κυριακή 4 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ
Το γλέντι της Επιτροπής του ΚΚΕ για τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας

Το 2014, στην εκδήλωση του ΚΚΕ για τα 40 χρόνια από την πτώση της δικτατορίας, ο Αντώνης Κακαράς τέλειωνε την ομιλία του λέγοντας: «...το Κόμμα μας θα πρέπει να κοιτάξει όσο γίνεται περισσότερο τους στρατιωτικούς και είναι προσβλητικό να μας θεωρούν, οι της άρχουσας τάξης, δεδομένους ως φρουρούς των συμφερόντων τους!...»

Μαζί με τον Αντώνη, έλειπαν κι άλλοι πολλοί από το γλέντι που διοργάνωσε η Επιτροπή της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας στις 21/1. Αν ήταν μπορετό, είναι σίγουρο ότι όλοι τους θα χαίρονταν πολύ βλέποντάς μας, στριμωγμένους - σχεδόν αγκαλιά - γιατί η προσέλευση ξεπέρασε τις αρχικές προβλέψεις.

Μοιραία «περικόπηκε» η πίστα για χορό! Σε σχετικό απολογητικό σχόλιο του συντονιστή της εκδήλωσης, κάποιος από τους συναδέλφους φώναξε: «Εδώ μας έχουν περικόψει κι αν μας έχουν περικόψει... Η πίστα θα μας ενοχλήσει;». Το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη» εξαιρετικό!

Το χειροκρότημα ήταν έντονο, στη σύντομη αλλά μεστή ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στην αρχή της εκδήλωσης.

Μεγάλο και ζωηρό το τραπέζι των πυροσβεστών, αλλά και εκείνα των συναδέλφων του Στρατού Ξηράς, του Ναυτικού, της ΕΛ.ΑΣ. Αλλά και οι εν ενεργεία συνάδελφοι από όλους τους κλάδους και τα σώματα δεν υστέρησαν! Μαζί και η στρατευμένη νεολαία. Ολους σχεδόν τους χαιρέτησε ο Δ. Κουτσούμπας, ανταλλάσσοντας απόψεις. Οι εκπρόσωποι φορέων παρακάθισαν στο τραπέζι με τον Γραμματέα. Παίρνοντας το κομμάτι της πίτας, που έκοψε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, εκπρόσωποι φορέων χαιρέτισαν την εκδήλωση. Το φλουρί έπεσε στο Κόμμα! Χωρίς στήσιμο ...εξηγούμαστε!

Παρά τη στενότητα, ο χορός έδωσε και πήρε. Οι κλήροι ήταν πάμφθηνοι με πολλά δώρα. Ολοι έφευγαν φορτωμένοι! Στην έξοδο τους προσφέρονταν επιπλέον ένα επιτραπέζιο ημερολόγιο και ένα αντίγραφο χαρακτικού του Βαρλάμου.

Φεύγοντας, οι συνδαιτυμόνες, ακόμα και οι πιο «ριγμένοι», εξαιτίας του στριμώγματος, είχαν έναν επαινετικό λόγο να πουν και δεν ήταν για λόγους αβρότητας. «Την επόμενη φορά στο... ΣΕΦ», έλεγε αστειευόμενος, αλλά μάλλον ενθουσιασμένος, ο μουσάτος συνάδελφος και άλλοι συμφωνούσαν γελώντας. «Είδες; Τώρα φεύγει και ο Γραμματέας», πέταξε η κόρη στον απόστρατο πατέρα. «Δεν έφυγε μετά την ομιλία, όπως κάνουν άλλοι!».

«Μπράβο βρε αδέρφια», θα έλεγε ο Αντώνης!

Μπράβο στο Κόμμα! Μπράβο για το άνοιγμά του στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας! Ας μη δημιουργούνται εντυπώσεις ότι μπορεί να αντιμετωπίζεται μονοπωλιακά από τα άλλα κόμματα και την τάξη που εκπροσωπούν. Είναι παιδιά λαϊκών οικογενειών οι περισσότεροι από αυτούς! Μπράβο για τη δημιουργία της Επιτροπής για τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας! Χρειαζόταν! Ας είναι καλοτάξιδη!


Γιάννης ΝΤΟΥΝΙΑΔΑΚΗΣ
Υποναύαρχος ε.α. ΠΝ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδήλωση προς τιμήν των πεσόντων αξιωματικών στα Ιμια (2024-02-01 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2022-03-22 00:00:00.0)
«Ενοχλεί» η μεγάλη απήχηση των θέσεων του ΚΚΕ στους ένστολους (2019-05-11 00:00:00.0)
Κάλεσμα της Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας (2019-01-26 00:00:00.0)
Ναζιστικά γαβγίσματα (2018-06-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ