Τετάρτη 7 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
FIBA CHAMPIONS LEAGUE
Πρόκριση - «θρίλερ» για την ΑΕΚ

Σε μια βραδιά - «θρίλερ» στο ΟΑΚΑ, με συγκλονιστική διακύμανση στο σκορ, η ΑΕΚ, αν και «έπαιξε με τη φωτιά» σχεδόν σε όλο τον αγώνα, κατάφερε να νικήσει τη γερμανική Μπαϊρόιτ με 83-81, για τη 14η και τελευταία αγωνιστική του 3ου ομίλου του FIBA Champions League, και να προκριθεί στους «16» της διοργάνωσης. Για να συμβεί αυτό η ΑΕΚ χρειάστηκε τα «δώρα» των Στρασμπούρ και Βενέτσια, που νίκησαν τις Μπάνβιτ και Εστουντιάντες αντίστοιχα και έστειλαν την «Ενωση» στην επόμενη φάση. Υπερτερώντας στις ισοβαθμίες με τρεις ομάδες, η ΑΕΚ τερμάτισε στην 3η από τις 4 προνομιούχες θέσεις του ομίλου και θα έχει σχετικά ευνοϊκή κλήρωση στους «16», αφού θα αντιμετωπίσει μία από τις δεύτερες ομάδες των άλλων τριών ομίλων, αποφεύγοντας τις ομάδες που τερμάτισαν πρώτες. Χαρακτηριστικό του αγωνιώδους τρόπου με τον οποίο ήρθε η πρόκριση για τον «Δικέφαλο» ήταν πως μετά τη λήξη του αγώνα με την Μπαϊρόιτ, παίκτες, τεχνική ηγεσία και οπαδοί περίμεναν στο γήπεδο την εξέλιξη στον αγώνα της Βενετίας (αφού η Στρασμπούρ είχε «καθαρίσει» από νωρίς) προκειμένου να δουν αν προκρίνονται, πανηγυρίζοντας για δεύτερη φορά.

Βασιλόπουλος και Σάκοτα την έστειλαν στους «16»

Δύο καθοριστικά τρίποντα από τους Βασιλόπουλο και Σάκοτα στα τελευταία 25'' του παιχνιδιού ήταν που ουσιαστικά έδωσαν στην ΑΕΚ τη νίκη και ολοκλήρωσαν την ανατροπή, που είχε αρχίσει στο τελευταίο 5λεπτο. Μέχρι τότε η Μπαϊρόιτ, με όπλο την κυριαρχία της στα ριμπάουντ και ιδιαίτερα στα επιθετικά, είχε τα «ηνία» του αγώνα, προηγούμενη μέχρι και με 14 πόντους στο ξεκίνημα της επανάληψης (38-52 στο 24'), αλλά και 66-57 στο τέλος της 3ης περιόδου.

  • Χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού έχει αποκλειστεί, ο Αρης κλείνει σήμερα τους αγώνες του για τον 4ο όμιλο του Champions League, υποδεχόμενος την Οστάνδη (19.30 - Novasports 1).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ